Gepubliceerd op: 10-07-2024

Algemeen directeur van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) Kris Snijkers (44) verlaat de VVSG. In september gaat hij aan de slag als nieuwe head of corporate affairs en secretaris van de raad van bestuur bij de LRM. De VVSG gaat na de zomer op zoek naar een nieuwe algemeen directeur.
 

Kris Snijkers kwam aan boord van de VVSG in 2020. Hij leidde de VVSG meteen door de coronacrisis en nam ook een aantal andere uitdagingen op. Zijn doel was steeds om over partijpolitieke strekkingen heen de lokale besturen te versterken.  ‘Zo hervormde hij de organisatie intern door de werking te enten op haar kernrollen van belangenbehartiging, kennisdeling en netwerkbouwer. Zijn uitgebreide politieke netwerk zorgde er voor dat de VVSG  bij beleidsvoerders een gewaardeerde gesprekspartner was in tal van belangrijke dossiers,’ aldus Wim Dries, voorzitter van de VVSG.
 

De geboren en getogen Limburger keert nu terug naar zijn roots. “Steden en gemeenten worden steeds belangrijker. Ze zijn een volwaardig niveau in het bestuurlijke landschap in Vlaanderen. Het waren dan ook vier bijzonder uitdagende en boeiende jaren bij de VVSG, een ervaring waar ik veel uit geleerd heb en die me ook dienstig zal zijn bij de LRM.” 
 

De VVSG gaat na de zomer op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. 

 

Perscontact
Nathalie Debast
, directeur communicatie en belangenbehartiging VVSG, 0497 31 80 77