Auteur:

Gepubliceerd op: 16-09-2020

Op vrijdag 18 september gaat de derde editie van de Week van de Duurzame Gemeente van start. 92 Vlaamse gemeenten doen mee en vieren een week lang de vijfde verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Tijdens de campagneweek worden lokale organisaties, burgers, bedrijven en scholen in de kijker gezet die op een duurzame manier bijdragen aan sociale, ecologische en economische uitdagingen in onze maatschappij. Deze ‘duurzame helden’ worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen.

Op vrijdag 25 september wordt de campagneweek afgesloten met het gezamenlijk hijsen van de SDG-vlag aan alle gemeentehuizen. Dit jaar zullen niet enkel de Vlaamse duurzame gemeenten de vlag hijsen. Ook verschillende provinciebesturen, Vlaamse en federale overheidsdiensten, NGO’s en Nederlandse gemeenten vieren de verjaardag van Agenda 2030!

De focus dit jaar ligt op ‘coronahelden’: mensen en organisaties die bijzondere inspanningen hebben geleverd de voorbije maanden en die zich ook in de toekomst blijven inzetten voor een duurzame wereld. Check duurzamegemeente.be voor alle deelnemende gemeenten, hun helden en de activiteiten die ze tijdens de campagneweek organiseren.

Duurzame held blijf je natuurlijk voor het leven. Gemeenten die deelnamen aan vorige edities van de campagneweek kunnen ondertussen rekenen op een netwerk van helden die ze betrekken in adviesorganen, duurzaamheidswerkgroepen of bij educatieve activiteiten.

Is jouw gemeente niet ingeschreven voor de campagne maar wil je op 25 september ook je engagement voor de SDG’s in de verf zetten?

Heleen Voeten