Auteur:

Gepubliceerd op: 08-11-2022

Hulp nodig bij online administratie? Of wil je digitaal handiger zijn? Dan kan je vanaf 1 oktober 2022 terecht in één van de 16 nieuwe digibanken in Vlaanderen.

Digitale uitsluiting blijft een uitdaging

Via de opstart van digibanken wil de Vlaamse Overheid lokale partnerschappen ondersteunen om het risico op digitale uitsluiting te verkleinen. De digibanken voorzien in een toegankelijke en laagdrempelige dienstverlening waar zowel toegang tot digitale technologie (bijvoorbeeld via een uitleendienst), als opleidingen en begeleiding (bijvoorbeeld bij het gebruik van MijnBurgerprofiel) worden aangeboden. Het project digibanken maakt deel uit van het Europese Herstelfonds en het relanceplan Vlaamse Veerkracht.

Recent werden 16 nieuwe digibanken goedgekeurd goed voor bijna 8 miljoen euro. Onder andere in de regio’s Brugge, Noorderkempen, Oostende, Vilvoorde en Denderleeuw gaan nieuwe projecten van start op 1 oktober. Intussen zijn er 23 digibanken actief in 59 gemeentes. Een overzicht van de digibanken vind je op de pagina ‘Vind een digibank’.

Joke Van Dyck