Politieke organen

Sinds maandag 7 maart zitten we in coronacode geel en zijn de meeste coronamaatregelen weggevallen. Voor de vergaderingen van de politieke organen blijft het dragen van een mondmasker  aanbevolen, maar is dat niet verplicht. Deze aanbeveling geldt vooral op plaatsen waar de afstand van 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden.

Update: In tegenstelling tot eerder communicatie vanuit de Vlaamse overheid wordt tot 30 april 2022 toch nog  aanvaard dat de politieke organen digitaal of hybride vergaderen op basis van een burgemeestersbesluit.

Daarna zal dat enkel kunnen als de gemeente- en OCMW-raden deze mogelijkheid in hun huishoudelijk reglement voorzien. Digitaal of hybride vergaderen kan na 30 april enkel nog in de uitzonderlijke omstandigheden die bepaald zijn in het huishoudelijk reglement. Een gezondheiscrisis kan zo een uitzonderlijke omstandigheid zijn. De VVSG maakte naar aanleiding van deze decreetswijziging een addendum voor het huishoudelijk reglement van de gemeente- en OCMW-raden en een addendum voor dat van het BCSD. Door dat addendum te volgen kan men het huishoudelijk reglement zo aanpassen dat in welbepaalde uitzonderlijke situaties toch digitale of hybride vergaderingen kunnen plaatsvinden.

Voor recente informatie zie ook de webpagina van ABB.

Meer info