Alle_Rollen.png
Provider image

De vormingsreeks wordt verdergezet. Opgelet: inschrijvingen verlopen niet meer via de VVSG, wel bij een Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) of VSPW naar keuze.

De animatiefunctie in de woonzorgcentra neemt een frisse wending! Sinds de jongste uitvoeringsbesluiten bij het woonzorgdecreet spreken we resoluut over de Begeleider Wonen en Leven. Het is een uiterst boeiende job die zich vertaalt in zes beroepsrollen. De krachtlijnen blijven dezelfde, maar krijgen een ander jasje. Ben je animator of begeleider wonen en leven? Aarzel dan niet en spring mee op de kar. Deze boeiende vormingsreeks mag je niet missen.

De reeks start met een basisdag waar je kennis maakt met de beroepsrollen, hun onderlinge samenhang, de plek in het geheel van de werking en de visie achter al deze ontwikkelingen. Bovenal krijg je inzicht in hoe jij jouw job in de toekomst kan invullen.

Na deze basisdag kan je inschrijven voor een of meerdere van zes vervolgdagen, elk gewijd aan één van de zes rollen. Je verwerft inzicht in de betekenis, mogelijkheden en kansen van de betreffende rol.

De vormingsreeks is het resultaat van een samenwerking tussen de koepelorganisaties van de woonzorgcentra, met steun van Vlaanderen. Vanaf januari 2020 wordt de reeks aangeboden door de opleidingen Begeleider-animator in de ouderenzorg van de Vormingsleergangen voor Pedagogisch en Sociaal werk (VSPW’s).

Voor meer inhoudelijke informatie kan je terecht op www.woonleefwijzer.be.

Voor informatie over de vormingsreeks en inschrijving kan je terecht bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs in jouw regio: