Op donderdag 24 september organiseert de VVSG de internationale conferentie ‘global goals, local focus’. Die dag staat de lokale invulling van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) in de kijker. 24 september 2020 is immers de vijfde verjaardag van de ondertekening van de Agenda 2030 door alle VN-lidstaten in New York. Deze historische gebeurtenis willen we ook in Vlaanderen extra onder de aandacht brengen. De afgelopen 5 jaar hebben lokale besturen wereldwijd hun schouders onder de 17 mondiale doelstellingen voor duurzame ontwikkeling gezet.

De conferentie vindt plaats in de stad Mechelen, die tot ‘duurzaamste stad van Europa’ in 2020 werd uitgeroepen. Een gedetailleerd programma komt binnenkort online, maar de internationale conferentie omvat plenaire sessies, een politiek overleg en vele parallelle sessies over de SDG’s  en de praktische invulling daarvan door de lokale overheden. Speciale aandacht gaat naar de internationale werking van lokale overheden wereldwijd rond de Agenda 2030.

Meer algemene informatie over de SDG’s kan u hier terugvinden.

Waar en wanneer

Donderdag 24 september 2020
Lamot – Van Beethovenstraat 8-10 - 2800 Mechelen

Lamot is een centrale ankerplaats in de stad Mechelen en een begrip in het lokale geheugen. De oude bierbrouwerij Lamot werd tussen 2000-2005 volledig vernieuwd. De gedurfde architectuur zorgde voor een geslaagde combinatie van oud en nieuw; een moderne toekomstvisie met respect voor erfgoed.

Lamot is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (15 minuten wandelen van het treinstation van Mechelen, verschillende bussen stoppen in de buurt).

Dagplanning

De dag staat in het teken van de SDG’s. De 5 pijlers van duurzame ontwikkeling vormen de rode draad doorheen de dag.

9 uur | Onthaal met koffie

9.30 uur | Plenaire opening

11.15 uur​ | Ronde 1: 5 parallelle sessies

12.30 uur | Persmoment

13 uur | Lunchpauze

14 uur | Ronde 2: 5 parallelle sessies

15.45 uur | Ronde 3: 5 parallelle sessies

17 uur | Plenaire afsluit

17.30 uur | Receptie

Praktisch

De deelnameprijs is gratis. Het is wel noodzakelijk zich vooraf in te schrijven. Momenteel kan u zich nog niet inschrijven voor deze conferentie. Van zodra het gedetailleerde programma online staat, zal u zich kunnen inschrijven.

Informatie

Organisatie