10.50-11.40 uur

Studio+1

Oostkamp tekende het burgemeestersconvenant, en was zich ervan bewust dat het hiervoor de inwoners nodig heeft. De klassieke manier van het werken met de adviesraden en allerhande verenigingen leverde ook in Oostkamp altijd dezelfde terugkerende gezichten op.

De gemeente gooide het over een andere boeg en organiseerde een droomAVOND. Schepen Els Roelof was verrast om op die avond heel veel mensen tegen te komen die ze nog nooit had gezien.

Dit initiatief leidde dan tot meerdere werkgroepen die concrete acties uitwerken. Zo is Dannie Wildro de drijvende kracht achter de werkgroep over hernieuwbare energie.

Nathalie Garré van WVI besluit deze sessie met een korte toelichting over de 'penta-helixaanpak'.

Aansluitend: publieksactie - geef mee een sterk signaal!

Na deze sessie trekken we met zoveel mogelijk deelnemers richting zeedijk voor een even korte als unieke publieksactie. Met de burgemeesters op kop zetten we er op een symbolische, ludieke én kordate manier ons gezamenlijke engagement in de verf: want lokale besturen willen krachtig vooruit met het klimaat, en reiken daarvoor de hand aan alle partners in de lokale gemeenschap én bij de centrale overheden. Zorg dat je achteraf kunt zeggen dat je erbij was!