Luisteraars, doeners, fixers, verbinders en strijders gezocht

Lokale besturen zijn op zoek naar sterke sociaal werkers. Dat is niet nieuw maar nu prangender dan ooit. En binnenkort studeren er opnieuw heel wat sociaal werkers af. Dus dat treft. Toch raken niet alle vacatures ingevuld. 

Daarom organiseert de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw) een toer langs alle sociale hogescholen en een speeddateweek tussen studenten en OCMW’s in de laatste week van juni 2022.

Want sociaal werk bij een OCMW is niet saai, maar gevarieerd en maatschappelijk bijzonder relevant. Lees hieronder de inspirende verhalen van Sharon, Ben, Sophie, Jan en Jolien. 

 

Ben je student sociaal werk?

Schrijf je in voor één of meerdere speeddates met onze OCMW’s. Zij verwelkomen je graag in de laatste week van juni. En misschien heb jij voor de start van jouw zomervakantie al een eerste contract beet! Inschrijven doe je tot en met 19 juni via deze link

Sowieso komt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw) de volgende weken live of virtueel langs op alle sociale hogescholen in Vlaanderen. Daar gaan we graag met jou in gesprek en staan we paraat om al jouw vragen te beantwoorden. 

 

 

Is jouw lokaal bestuur op zoek naar sterke sociaal werkers?

Open van maandag 27 juni t.e.m. vrijdag 1 juli op één of meerdere momenten jouw deuren en verwelkom pas afgestudeerde bachelors sociaal werk. Via de speeddate methodiek kan je met hen in gesprek gaan en hen concreet tonen wat sociaal werk op het OCMW inhoudt. Inschrijven kan tot en met 31 mei 2022.

We stuurden begin mei een uitnodiging voor de speeddates naar alle diensthoofden van de sociale dienst en de voorzitters van BCSD. Heb je de uitnodiging toch niet ontvangen?  Contacteer Nastasja Veraert.

De VVSG bezorgt je half juni de lijst met studenten die naar jouw lokaal bestuur komen op het moment dat je opgegeven hebt. Dan is het de bedoeling dat je met hen rechtstreeks verdere afspraken maakt.  

Wil je de komende weken zelf promotie maken via het gemeentelijk infoblad, Facebookpagina, Instagram… ? Download hieronder heel wat promotiemateriaal. Op vraag kunnen we je ook de bewerkbare bestanden bezorgen zodat je aan dit materiaal een lokale toets of twist kan geven.  

Promomateriaal? 

Digitale bestanden

Promomateriaal? 

Drukklare bestanden

 

 

#SterkSociaalWerk

We zijn razend benieuwd naar jullie ervaringen en speeddates. Deel ze op sociale media met de hashtag #sterksociaalwerk en tag @vvsg. We geven jullie communicatie graag een extra boost via onze eigen kanalen.  

Vacature

Sociaal werker bij een gemeente?

Check de vacature

 

 

Persbericht

Nathalie Debast Persverantwoordelijke
Praktijk informatie

Lokale besturen zoeken sociaal werkers

# Samenleving, gezin & welzijn Lees meer