De publieke zorgdiensten mogen trots zijn op de zorg die ze organiseren: deze zorg maakt de wereld (en minstens de gemeente) echt wel mooier. Zorg wordt steeds belangrijker en in elk verhaal van iedere burger komt zorg voor. Aan het lokaal bestuur om zorg op ieders maat te garanderen. Elk bestuur schrijft zo zijn eigen lokaal zorgverhaal, want iedere gemeente of stad is anders. Zorg voor de mens centraal begint lokaal! En wij beginnen bij jou.

Om die trots nog wat meer uit te dragen, organiseerde VVSG ‘Expeditie Zorg’. In 2019 riepen we alle mandatarissen op om in hun eigen zorgdiensten mee te lopen. Uiteraard kan je dit initiatief elk jaar zelf herhalen. De onderstaande documenten kunnen je helpen om te organiseren. 

In 2020 organiseren de VVSG opnieuw een Expeditie Zorg 2.0. Tijdens de week van 2 maart nodigen we alle commissieleden van de Commissie Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van het Vlaams Parlement en de kabinetsmedewerkers van het kabinet Beke uit om samen op expeditie te trekken. Even de handen uit de mouwen steken in de buitenschoolse opvang, ontdekken wat er op het programma staat in het lokaal dienstencentrum, een dagje op pad met de dienst gezinszorg, proeven van het aanbod in het woonzorgcentrum… We zijn er zeker van dat al deze lokale zorgverhalen zullen inspireren om het Vlaamse zorgbeleid de komende periode verder vorm te geven.

Laat je inspireren door deze materialen 

Laat je inspireren door deze materialen (Expeditie 2019)
Om diensten te ondersteunen bij het uitwerken van deze lokale expeditie voorzien we een draaiboek en bijhorende documentatie. Gebruik zeker het logo en laat je inspireren door deze informatie!

Bekijk ook het materiaal van de actie 'Zorg voor de mens centraal, begint lokaal'. De infografieken, filmpjes en artikels kunnen nog meer inspiratie bieden. Kijk dus ook zeker op de pagina publieke zorg.