Vlaamse regering neemt ondersteunende economische maatregelen naar kwetsbare groepen en mensen in het gesubsidieerde cultuur-, jeugd- en mediaveld

Cultuurloket organiseert op maandag 6 april een webinar over de kredietmaatregelen tijdens de coronacrisis. Registreren kan via hun website. Op dezelfde pagina kan je ook de webinars over tijdelijke werkloosheid en maatregelen voor zelfstandigen terugvinden

Het Departement cultuur, jeugd en media heeft een FAQ opgesteld waar je antwoorden vindt op vragen zoals: is dit overmacht? Wat met de kosten? Wat als je al een voorschot betaald hebt? Moet ik tickets terugbetalen? 

Een ministerieel besluit van 19 maart 2020 betreffende de private en publieke activiteiten van culturele, maatschappelijke, festieve, folkloristische, sportieve en recreatieve aard geeft een richtlijn bij de terugbetaling van tickets. Het stelt dat organisatoren van activiteiten die worden afgelast wegens corona, onder bepaalde voorwaarden het recht hebben de deelnemers een tegoedbond te geven die later kan worden gebruikt, in plaats van een terugbetaling van de ticketprijs.

Cultuurloket organiseert een 7/7 coronalijn voor al jouw juridische en zakelijke vragen over het virus. Deze dienst is dagelijks bereikbaar van 10u tot 18u. Je kan hen bereiken op het nummer 02/534.18.24. Deze dienst is gratis.

Cultuurloket biedt hierin eerstelijnsadvies. Dit wil zeggen dat zij het wettelijk kader en informatie zullen aanreiken om jou een eerste antwoord te bezorgen. Heb je nood aan meer specifiek juridisch advies rond een contract of een analyse op maat? Dan kan je terecht bij Scwitch. Scwitch voorziet een team van experten die je bij contractuele vragen, of nazicht en interpretaties van contracten kunnen bijstaan. Let op: deze dienst is niet gratis, de voorwaarden worden gecommuniceerd. 

Heb je vragen over tijdelijke werkloosheid? Sociare stelde een stappenplan op over hoe die procedure precies in zijn werk gaat.