lokale bron- en contactopsporing en casemanagement zijn belangrijke wapens tegen de snelle verspreiding van het coronavirus. Wanneer men in kaart kan brengen wie zoal contact heeft gehad met een besmette persoon, kan men hen ook het nodige advies verschaffen om een verdere opflakkering te vermijden. De meest actuele informatie over casemanagement en  SUM kan je hier terugvinden. De meest actuele informatie over de lokale bron- en contactopsporing kan je hier terugvinden.

Casemanagement via SUM

Donderdag 24 juni ging de eerste infosessie door rond het uitvoeren van casemanagement via SUM, het Samenwerkingsplatform voor Uitbraak Management. Tijdens dit webinar ging men dieper in op wat casemanagement en bron- en clusteronderzoek concreet inhoudt, gaf men een korte demo en stelde men het traject voor de komende weken voor.

Wie niet aanwezig kon zijn op de infosessie, kan de presentatie hier terugvinden en kan de opname bekijken op YouTube. In de komende weken gaan enkele introductiesessies door om de concrete werking van SUM toe te lichten.

Nuttige links