Coronacommunicatie: expertise en praktijk

Dossier coronacommunicatie: regelmatige updates en praktijken via Kortom vzw, vereniging voor overheids- en socialprofitcommunicatie. Met o.a. ook info en communicatiemateriaal over coronavaccinatie.

Inspiratie uit Nederland? Bekijk de laatste 'Handreiking communicatieaanpak coronavirus' van het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie van de Nederlandse overheid. (Ook via Kortom)

Informeren van laaggeletterden

Het is ook belangrijk laaggeletterden en analfabeten te informeren over de quarantaineregels, daarom werd in opdracht van de FOD Volksgezondsheid  een filmpje gemaakt om hen te informeren over de belangrijkste maatregelen.

VRT NWS zorgde voor de duidelijke foto's wat mag wel, wat mag niet.

Hoe blijf je als sociaal werker en hulpverlener in deze tijd mensen in een kwetsbare positie bereiken? Hoe pas je je werking aan? Steunpunt Mens en Samenleven (Sam vzw)  bundelt inspirerende initiatieven en nuttige informatiebronnen.

Wablieft: corona in klare taal

Wablieft, het Centrum voor Duidelijke Taal, heeft een filmpje gelanceerd waarin de verschillende aspecten van corona in klare taal worden uitgelegd. Hoe krijg je corona of Covid-19? Hoe blijf je veilig? Welke winkels blijven open? Wat mag je nu wel en niet doen? Bekijk het filmpje en verspreid het binnen je netwerk.

Bekijk ook de andere informatie op de website van Wablieft: https://www.wablieft.be/nl/corona-in-eenvoudige-taal.

Gebarentaal

  • Info in Vlaamse gebarentaal: de FOD volksgezondheid zorgde voor enkele preventieve filmpjes in VGT
    • Vermijd dat je ziek wordt (VGT)
    • Help jezelf en anderen te beschermen (VGT)
    • Wat als ik ziek ben? (VGT)
    • Wat als er iemand in mijn omgeving ziek is? (VGT)

Visuele communicatie