Deze basisopleiding informeert en inspireert lokale besturen over hoe je aan de slag kan gaan met het decreet BOA aan de hand van een stappenplan dat de VVSG hiervoor opstelde. Dit plan beschrijft verschillende acties die je kan ondernemen om je lokaal beleid vorm te geven én succesvol op de sporen te zetten. Je krijgt een overzicht van welke stappen er moeten genomen worden, met wie je die kan zetten, welke acties ervoor nog nodig zijn, welk resultaat elke stap moet opleveren ... Daarnaast worden alle bruikbare werkinstrumenten toegelicht en goede praktijken van andere lokale besturen gedeeld.

Met de informatie uit deze basisopleiding maak je een eigen ‘Plan van aanpak’ op om een lokaal beleid te ontwikkelen en het decreet uit te rollen in jouw stad of gemeente. 

Wat mag je verwachten?

Na deze basisopleiding

  • heb je meer kennis van en inzicht in het decreet BOA en de acties die je kan ondernemen om het decreet uit te rollen in jouw stad of gemeente
  • kan je een  eigen ‘Plan van aanpak’ opmaken om met het decreet aan de slag te gaan

Na de basisopleiding begin je met het ‘Plan van aanpak’ lokaal vorm te geven. Eén maand na de basisopleiding kan je deelnemen aan een online vragensessie, waarin je nog vragen kan stellen over de acties uit het stappenplan of de werkinstrumenten die werden toegelicht. Was is voor jou nog niet duidelijk? Waar bots je nog op? Met welke vragen zit je nog?

Wanneer en waar?

De basisopleidingen worden op verschillende locaties aangeboden.
We starten telkens om 9u30 en eindigen om 16u30. ’s Middags is er een broodjeslunch voorzien.

September

Online vragensessie in de maand oktober 2021

November

Online vragensessie in de maand december 2021

December

Januari

Februari

Kostprijs: 100 euro, cursusmateriaal en broodjeslunch inbegrepen

Voor wie?

Beleidsverantwoordelijken of medewerkers van een lokaal bestuur die concreet aan de slag willen gaan met de uitrol van het decreet.

Inschrijven: Inschrijven kan via deze pagina

Aantal deelnemers: minimum 8 en maximum 20 deelnemers

Meer info:

inhoudelijk: Sara Schroé (sara.schroe@vvsg.be)
praktisch: Cindy De Sutter, verantwoordelijke voor de organisatie van vorming en evenementen, cindy.desutter@vvsg.be, 02 211 55 60