Laat je inspireren door anderen die het woord nemen. Zowel in deze opiniestukken als in Lokaal komen de sterktes van lokale besturen aan bod!

Opiniestukken

In deze campagne vragen wij verschillende betrokkenen om hun kijk op publieke zorg te geven, elk vanuit hun eigen invalshoek.

Regie vergt middelen en vertrouwen

Vanuit jarenlang ervaring als burgemeester en Vlaams volksvertegenwoordiger beschrijft Herman De Croo zijn kijk op de publieke zorg. Lees het volledige opiniestuk en laat je inspireren.

Wat we zelf doen, doen we beter

Volgens Noël Slangen (ondernemer en columnist voor Het Belang van Limburg en De Standaard) is het lokale niveau het best uitgerust om maatregelen te nemen op maat van zijn bewoners, zeker als het op zorg aankomt! Lees meer.

De toekomst van de publieke zorgsector... Over de baby en het badwater

In dit opiniestuk laten wij Professor Nathalie Vallet, vicedecaan van de Universiteit Antwerpen, aan het woord. Zij benadert publieke zorg vanuit een economisch standpunt. Lees het opiniestuk hier.

Integraal en geïntegreerd: alléén daar! 

Guy Tegenbos, columnist bij de standaard, geeft zijn mening over de actor en regierol van de lokale besturen. Lees zijn mening hier.

Zorg in ons magazine Lokaal

In Lokaal van mei 2019 hebben we het over reorganisatie van de zorg en één van de aspecten die daar een belangrijke rol in spelen: winst en verlies van een zorgdienst, en de vraag of dat wel een maatstaf is voor de goede werking van die diensten. Lees het volledige artikel hier.

In Lokaal van januari 2019 gaan we in gesprek met Satoko Kishimoto (Transnational Institute). Ze onderzoekt al vijftien jaar de publieke en private watervoorziening en stelt vast dat er de laatste jaren sprake is van een ‘remunicipalisation’. Lokale overheden nemen opnieuw de publieke dienstverlening in handen, ook in de zorg. Lees het volledige artikel hier.

In Lokaal van maart 2018 kan je de special Zorg nalezen. Klik op de preview voor de inhoudstafel en enkele artikelen uit het maart​nummer van 2018.