Op 4 maart lichten het VEB en het VEKA samen de PV-verplichting toe voor publieke organisaties.

De verplichting voor het plaatsen van zonnepanelen op daken van grootgebruikers komt steeds dichterbij. Zo geldt voor publieke organisaties met een EAN met een jaarlijkse afname van meer dan 250 MWh, 30 juni 2025 al als einddatum. Publieke organisaties met een afname van 100 MWh of meer hebben wat meer tijd, maar zullen toch ook vanaf 2030 aan de PV-verplichting moeten voldoen. 

Geen tijd meer te verliezen dus! De ervaring leert ons echter dat de praktische implementatie van de reglementering vaak heel wat vragen oproept. Daarom slaan het VEB en het VEKA de handen in elkaar en organiseren ze samen voor jou een webinar rond deze aankomende PV-verplichtingen.  

Het webinar vindt plaats op 4 maart 2024 van 9u30 tot 13.00. Inschrijven is verplicht en kan tot uiterlijk 29 februari.

De vraag over deze regelgeving waarop je een antwoord wil, kan je nu al doorsturen naar ons panel van experten via het inschrijvingsformulier. Antwoorden op die vragen proberen we al zoveel mogelijk te verwerken in de presentatie. Opgelet, enkel vragen over de huidige reglementering kunnen aan bod komen. 

Wil je nu al meer weten over de PV-verplichting? Alle informatie over de PV-verplichting wordt bijgehouden de website van het VEKA en de uitgebreide handleiding.

Op de agenda:

Van 9u30 tot 10u45:

  • DEEL 1. Wanneer geldt de verplichting? 
  • DEEL 2. Hoe voldoen aan de verplichting? 

Van 11u tot 12u:

  • DEEL 3. Verder toegelicht: definities, uitstel en uitzonderingen, extra gebouw op afnamepunt, ...

Van 12u15 tot 13u:

  • Presentatie VEB 
  • Q&A sessie 

Om praktische reden wordt dit webinar NIET opgenomen. Verzeker je daarom nu van jouw plaats en schrijf je in via deze link.  

Deze webinar richt zicht tot publieke organisaties die eigenaar, erfpachter of opstalhouder zijn van een gebouw dat is aangesloten op een EAN-afnamepunt van 100 MWh of meer.

Sessies