De Nationale Bank in Antwerpen is monument uit de negentiende eeuw en was aan renovatie toe. Daarom werd een consortium gevormd rond een aantal partners met als doel de CO2 voetafdruk van het gebouw terug te dringen. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de kostprijs van de renovatie en de opbrengst van de besparingen minstens in evenwicht moeten zijn.

Tijdens het webinar 24 november zullen deze partners de resultaten van het project de "Monumentenmeter" voorstellen aan de hand van de tools en technieken die ze hebben ontwikkeld voor de renovatie van dit iconisch gebouw.

Praktisch

  • Programma
  • Wanneer? 24/11 - 13u-14u
  • Waar? Online via MS Teams (deelnemers ontvangen daags voordien de link)
  • Voor wie? Ben jij op een of andere manier betrokken bij de duurzame renovatie van gebouwen? Schrijf je dan zeker in!
  • Deelname: gratis

De renovatie van de Nationale Bank werd vooral gekeken naar het creeëren van laagdrempelige tools en totaaloplossingen die geen of slechts beperkte vergunningen vereisen.

Het project "Monumentenmeter" heeft de bevindingen uit deze renovatie in een herbruikbaar model gegoten om bij de eigenaars van andere historische gebouwen de interesse te wekken hun eigen voetafdruk te gaan verlagen. Kenmerkend aan dit soort van gebouwen is dat ze vaak meerdere gebruikers hebben die afhangen van dezelfde technische systemen.

Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw historisch gebouw?

Schrijf je in voor het webinar en kom meer te weten over deze vrijblijvende oriënteringstool en ontdek welke oplossingen relevant voor jouw project kunnen zijn. 
Het project werkt momenteel ook nog aan een eenvoudige tool om jouw CO2 uitstoot te calculeren en de impact van bepaalde ingrepen erop. Meer hierover op 24 november!

Meer info event