Ontmoetingsdag voor liefhebbers van wandel- en fietspaden

Uitwisseling, inspiratie en een verkwikkende voorjaarswandeling: dat zijn de ingrediënten van de jaarlijkse Trefdag. Lokale werkgroepen en pleitbezorgers geven tips om trage wegen te behartigen. Het nieuwe Decreet Gemeentewegen krijgt specifieke aandacht. Bezoekers horen ervaringen uit de eerste hand.

In de voormiddag is iedereen welkom in het pittoreske begijnhof van Oranjestad Diest, op de grens tussen het Hageland en de Kempen. Deze historische stadswijk is vlot te bereiken vanuit het treinstation van Diest. In de namiddag ontdekken we de oude stadswallen, kruisen we de Demer en verkennen we het landelijke Molenstede op de Lazarijberg rond Fort Leopold.

De Trefdag is een hartelijk ontmoetingsmoment voor liefhebbers van trage wegen én alle fervente wandelaars en fietsers. Deelname is gratis. Meer info en inschrijven via www.tragewegen.be/trefdag
Vragen? Neem contact op via info@tragewegen.be of 09-331 59 20.

De VVSG is bij dit evenement geen direct betrokken partij en staat dus niet in voor de inhoud of kwaliteit. We publiceren het omdat het prima facie degelijk en inhoudelijk nuttig lijkt voor onze leden-lokale besturen.

Sessies

21 maa '20