Deze activiteit wordt georganiseerd door provincie Oost-Vlaanderen voor Oost-Vlaamse lokale besturen.

Praktijkvoorbeeld gemeente Evergem: van visie tot warmtezoneringsplan

Begin 2021 kwam Provincie Oost-Vlaanderen digitaal naar je toe met een reeks inspirerende webinars rond ontharden en vergroenen. Wegens het succes organiseren ze een tweede reeks webinars rond groene warmte.

Hoe ga je als lokaal bestuur aan de slag? Welke stappen doorloop je? Welke instrumenten zet je in? Een antwoord op deze en vele andere vragen krijg je tijdens twee webinars.

 

Wat is groene warmte? Welke instrumenten kan je inzetten om groene warmte mogelijk te maken? Wat kan je als lokaal bestuur doen? En hoe zit het met de betaalbaarheid ervan?

Michaël Heiremans van de Provincie Oost-Vlaanderen geeft een antwoord op deze vragen. De instrumenten warmtekaart, warmtezoneringsplan en transitievisie warmte worden toegelicht en geconcretiseerd.

Schepen Sven Roegiers van de gemeente Evergem staat vervolgens stil bij het warmtezoneringsplan dat de gemeente Evergem opmaakte. Hij legt uit hoe het plan tot stand kwam, waarom de gemeente hiervoor koos, welke partners betrokken waren, wat de rol van de gemeente was, en hoe men hier verder mee aan de slag wil gaan. Hij deelt positieve- en negatieve ervaringen.

Inschrijven per sessie is noodzakelijk. Je ontvangt de deelnamelink na je inschrijving.

Inschrijven kan tot uiterlijk 25 oktober 2021.

 

Sessies

Geen resultaten