Deze activiteit wordt georganiseerd door provincie Oost-Vlaanderen voor Oost-Vlaamse lokale besturen.

Praktijkvoorbeeld Brugge: een warmtezoneringsplan als wegwijzer

Begin 2021 kwam Provincie Oost-Vlaanderen digitaal naar je toe met een reeks inspirerende webinars rond ontharden en vergroenen. Wegens het succes organiseren ze een tweede reeks webinars rond groene warmte.

Hoe ga je als lokaal bestuur aan de slag? Welke stappen doorloop je? Welke instrumenten zet je in? Een antwoord op deze en vele andere vragen krijg je tijdens twee webinars.

 

Voor de tweede webinar gaan we naar de hoofdstad van West-Vlaanderen. Stad Brugge heeft haar warmtezoneringsplan klaar. Uit onderzoek blijkt dat voor bijna 75% van de warmtevraag in Brugge een warmtenet de goedkoopste vorm is van fossielvrije verwarming. Het historisch erfgoed en de smalle straatjes geven Brugge het gerenommeerde cultuurhistorische karakter. Het zijn alvast twee uitdagende kenmerken die het niet evident maken om straks de Brugse binnenstad met een warmtenet te verwarmen.

Lies Debbaut Projectcoƶrdinator SHIFFT (stad Brugge) vertelt ons meer over het proces dat Brugge doorliep voor de opmaak van het warmtezoneringsplan: de genomen stappen, gebruikte instrumenten, de betrokken partners, de positieve en negatieve ervaringen, en waardevolle tips. Verder licht ze toe hoe Brugge het warmtenet in de praktijk wil realiseren, met welke partners, via welk participatietrajecten, enzovoort.

Inschrijven kan tot uiterlijk 12 november 2021. Je ontvangt de deelnamelink na je inschrijving.

Sessies

Geen resultaten