Voor elke nieuwe gebods- of verbodsmaatregel moet de lokale wegbeheerder een aanvullend reglement opstellen. Over de opmaak bestaan nog heel wat onduidelijkheden. Daarom willen wij je helpen met al je vragen rond de procedurele, vormelijke en inhoudelijke aspecten van deze voorschriften. 

We bekijken wat het belang van aanvullende reglementen is en hoe je ze kan opmaken. Hierbij schenken we extra aandacht aan de regels rond de snelheidsnorm van 70 km/u buiten de bebouwde kom. Ten slotte gaan we in op de Interactieve Reglementen Generator (IRG) die de opmaak van aanvullende reglementen automatiseert en sterk vereenvoudigt.

Wat leer je?

Je leer wat het belang van aanvullende reglementen is en hoe je ze kan opmaken (met de Interactieve Reglementen Generator (IRG)). Hierbij schenken we extra aandacht aan de regels rond de snelheidsnorm van 70 km/u buiten de bebouwde kom.

Programma

  • Welke aanvullende reglementen bestaan er?
  • Wie kan voor welke wegen een aanvullend reglement opstellen?
  • Tips en trucs voro de opmaak van een aanvullend reglement
  • Opmaak van een aanvullend reglement met de Interactieve Reglementen Generator

Voor wie?

Mobiliteitsambtenaren van steden en gemeenten, medewerkers van lokale politiezones, informatie- en communicatieambtenaren.

Partners

Deze opleiding kwam tot stand met de medewerking van Els De Reyt (Departement MOW).

Inschrijven

We organiseren deze cursus opnieuw in het voorjaar 2020. Heb je interesse? Zet je nu al op de wachtlijst en mail naar administratie@vsv.be

Algemene voorwaarden

Als je je voor deze opleiding inschrijft, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Contactpersoon

Eveline Vangeel - 015 63 14 07 - eveline.vangeel@vsv.be - www.vsv.be

Inschrijven voor deze dag
Voor de volledige opleiding betaal je € 75,00 incl. BTW. Boek je voor 02/01/20, dan betaal je slechts € 50,00 incl. BTW.


De VVSG is bij dit evenement geen direct betrokken partij en staat dus niet in voor inhoud of kwaliteit. We publiceren het omdat het prima facie degelijk en inhoudelijk nuttig lijkt voor onze leden-lokale besturen.

 

Sessies

16 jan '20