Infosessie e-inclusiebeleid voor lokale besturen: opleiding voor medewerkers lokale besturen

De digitalisering van de maatschappij gaat razendsnel. Ook de dienstverlening door de lokale en andere overheden gebeurt steeds meer digitaal. Elk beleidsdomein moet hierin mee: onderwijs, werk, welzijn, zorg, wonen, mobiliteit, cultuur, vrije tijd...

De digitale transformatie is enkel succesvol wanneer alle inwoners van steden en gemeenten - maar ook alle medewerkers van de lokale besturen - hierin mee zijn en niemand sociaal en economisch uitgesloten wordt door de kloof in toegang, vaardigheden en gebruik van digitale toepassingen.

Hoe zorg je er als lokaal bestuur voor dat niemand achter gelaten wordt in de omslag naar de digitale maatschappij? 

Om hierop een antwoord te bieden slaan VVSG en Mediawijs de handen in elkaar om een opleiding te ontwikkelen voor overheidsmedewerkers van de lokale, provinciale en Vlaamse overheid.

Hiervoor organiseren VVSG en Mediawijs op 8 december 2021 een infosessie, waarin het opzet van deze opleiding verder wordt toegelicht.

We maken van dit moment gebruik om enerzijds reeds bestaande oplossingen voor te stellen, anderzijds input te vergaren over hoe deze opleiding jullie verder kan helpen om een digitaal inclusief beleid uit te bouwen.

 

Praktisch

Waar? Deze infosessie gaat online door. We bezorgen je alle praktische informatie wanneer je je hebt ingeschreven.

Wanneer? Woensdag 8 december 2021, van 10u tot 12u

Inschrijven is mogelijk tot en met 30 november, via deze link

 

Leernetwerk e-inclusie

We maken van de gelegenheid gebruik om het leernetwerk e-inclusie ook nog even onder de aandacht te brengen. VVSG, Mediawijs en VOCVO zijn de trekkers van het leernetwerk. Focus van dit leernetwerk is het ontwikkelen van een lokaal e-inclusiebeleid. Het staat open voor alle lokale besturen en hun partnerorganisaties. Ook provinciale, Vlaamse en federale overheidsniveaus nemen hieraan deel. Deelname is kosteloos. Via het leernetwerk blijf je ook op de hoogte van alle ontwikkelingen op vlak van e-inclusie.

Wil je ook lid worden? Of heb je vragen? Neem dan contact op via mail