Voor een sterk lokaal bestuur

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Kies hieronder uw thema

Video's

Doorheen deze actie lanceren we diverse video's van goeie lokale praktijken om op deze manier verschillende troeven van lokale besturen in beeld te brengen. Je kan hier nu alvast het lanceringsfilmpje bekijken. Tot aan de zomer plaatsen we hier nieuwe filmpjes op.

 

 

Lokale praktijken

Lokale besturen investeren reeds heel wat in publieke zorg. Laat je door deze beelden inspireren!

Kinderkuren – Leuven

Met KinderKuren beleven Leuvense kinderen een boeiende vrije tijd na school. Dankzij dit stadsbreed initiatief wordt er sterk op talentontwikkeling ingezet voor alle kinderen.  Door de goede samenwerking tussen opvang en school, is het mogelijk om je hobby of een andere boeiende activiteit na de schooluren op de eigen school te volgen

 

 

Huis van het Kind in Sociaal Huis - Mechelen

Stad Mechelen koos ervoor om van hun Huis van het Kind een fysieke plek te maken die deel uitmaakt van het Sociaal Huis Mechelen. Dit zorgt ervoor dat het Huis van het Kind zeer bereikbaar en toegankelijk is. Dankzij de goede ondersteuning vanuit het lokaal bestuur op veel verschillende vlakken, is het een mooie werking geworden die zich inzet voor àlle (toekomstige) ouders van hun stad.

 


 

De speelbank - Malle

'Mama's die vriendinnen worden,' daar draait de Speelbabbel om. Dit initiatief van het OCMW Malle organiseert informele ontmoetingen tussen (toekomstige) ouders en grootouders. Wekelijks kunnen kansrijke en kansarme ouders hier terecht voor een babbel en groeien ze samen in hun ouderrol. Ontdek dit project in dit filmpje.

 


 

 Zorg Leuven

 Zorg Leuven biedt zorg voor jong en oud en voor diverse doelgroepen. Zij bieden een breed gamma aan van dienstverlening gaande van kraamzorg over mantelzorg, geestelijke gezondheidszorg tot buurtgerichte zorg, ... #ZorgLokaal is geïntegreerd en integraal. Bekijk het hier.

 

 

De boomhut - Beringen

In september 2017  pakt Beringen uit met een uniek project: een inclusieve kinderopvang met gespecialiseerde opvang. In De Boomhut Beringen wordt vanaf nu voor alle schoolgaande kinderen de meest gepaste buitenschoolse kinderopvang aangeboden.

 

 

Thuis in Gavere

Maria voelt zich thuis in Gavere en dankzij de hulp van haar buurvrouw kan ze zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Gemeente Gavere bouwt samen met inwoners en via de methodiek van service design verder hun zorgaanbod uit.

 

 

Zorgzaam Gullegem

Buurtgerichte zorg. Heel wat besturen nemen  zelf de rol op om inwoners op te roepen en te stimuleren om zorgzaam te zijn voor elkaar. In Gullegem, deelgemeente van Wevelgem, startte men enkele jaren geleden al het het project 'Zorgzaam Gullegem'. Een mooi voorbeeld van hoe een lokaal bestuur inzet op zorg! #ZorgLokaal!

Navigatie