Voor een sterk lokaal bestuur

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Kies hieronder uw thema

Gouden Kinderschoen

​​Opzet

Meer dan de helft van de lokale besturen organiseert zelf kinderopvang. Andere proberen via subsidiëring, het ter beschikking stellen van infrastructuur en ondersteuning de organisatoren van kinderopvang te overtuigen om kinderopvang te starten én te houden op hun grondgebied. Nog andere lokale besturen helpen ouders bij het zoeken naar een plaats in de kinderopvang. Die inzet en investeringen in de kijker zetten is dé ambitie van de Gouden Kinderschoen.

Nomineer jouw lokaal bestuur

Vind jij dat jouw lokaal bestuur goed werk levert in de kinderopvang? Kan jouw project een voorbeeld zijn voor de sector, een inspiratiebron voor andere lokale besturen? En wil je jouw project in de kijker zetten? Waag dan nu je kans!

Aarzel niet, ga naar www.goudenkinderschoen.be en dien jouw project in door het formulier in te vullen op de website. Daar vind je ook de criteria waaraan jouw project dient te voldoen.
 
Er zijn vijf categorieën waarin je kan meedingen naar de Gouden Kinderschoen:

  • Kind – gezinsopvang (baby's en peuters)
  • Kind – groepsopvang (baby's en peuters of schoolgaande kinderen)
  • Ouder
  • Beleid
  • Samenwerking
     

Editie 2017

Je kan jouw aanvraag indienen tot en met 28 februari 2017. In de tien dagen daaropvolgend kijken we na of de ingezonden projecten aan de vooropgestelde criteria voldoen. Vervolgens kan het grote publiek vanaf 10 maart tot en met 31 maart 2017 stemmen op de geselecteerde projecten.
Daarna verwerken we binnen het Steunpunt Kinderopvang alle stemmen en nomineren we per categorie de 3 beste projecten. Tot slot kiezen we uit de 15 genomineerden de 5 winnaars. Een nominatie levert je alvast een fotoreportage op van je ingezonden project.

We bekronen de uiteindelijke 5 winnaars met de 'Gouden Kinderschoen'. De trofeeën reiken we uit op donderdag 27 april 2017 in het ICC te Gent tijdens de Inspiratiedag Kinderopvang.

 Volg ons op    
 

Editie 2016

Lees meer over de editie van 2016.

 

Meer info: karen.demeyer@vvsg.be, 02 211 56 72 en astrid.deroy@vvsg., 02 211 56 94

Navigatie