Voor een sterk lokaal bestuur

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Kies hieronder uw thema

Het team leiden

Het team leiden

Bij het bewaken van de voortgang van het project ben je als projectleider aan het 'managen', namelijk ervoor zorgen dat dingen die gedaan moeten worden, gerealiseerd worden. Zoals we al een aantal keer aangegeven hebben is een projectleider in de eerste plaats een team van mensen aan het leiden.

We kiezen niet zomaar voor de term 'team'. Het gaat om een groep van mensen die samenwerken aan een gezamenlijk doel en die op elkaar rekenen bij de uitvoering van hun opdrachten.

Dit is vaak een van de onderschatte elementen bij het leiden van projecten. Het menselijke aspect wordt vaak schromelijk onderschat terwijl het daarover gaat. Het gaat erom jouw medewerkers te motiveren, te betrekken, te inspireren, te stimuleren, aan te zetten tot creativiteit, samen knelpunten op te lossen en samen successen te vieren. De projectleider is hierbij de coach die zijn team toelaat schitterend werk te leveren.

En net dit aspect maakt het werken aan projecten zo boeiend. Samen een resultaat bereiken in een groep van medewerkers vanuit verschillende disciplines in een project dat een belangrijke verandering met zich meebrengt voor je bestuur, geeft een ongelooflijke voldoening.

Navigatie