Voor een sterk lokaal bestuur

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Kies hieronder uw thema

De afsluiting voorbereiden

Een van de grote kenmerken van een project is de tijdelijkheid. Elk project heeft een begin- en een einddatum. Op een bepaald moment zijn de gevraagde resultaten gerealiseerd.

Vaak hebben organisaties de neiging om projecten die zo goed als afgerond zijn, verder te laten sluimeren zonder dat er een duidelijk afsluitmoment is. Dit afsluitmoment is minstens even belangrijk als het project initiëren.

De volgende dingen moeten zeker gebeuren:

  • Evalueer de opleveringen en ga na of deze aan alle kwaliteitsnormen beantwoorden. Als de opleveringen voldoen, draag je deze over aan diegenen die de kwaliteit zal controleren, zodat de evaluatie meegenomen kan worden voor de afsluiting van het project.
  • Zorg ervoor dat de competenties die tijdens het project zijn ontwikkeld naar de dagelijkse werking worden overgedragen. Bepaal duidelijk welke competenties je overdraagt en aan wie.
  • Zorg voor een goede projectdocumentatie zodat deze overdracht vlot kan gebeuren en breng de resterende openstaande punten in kaart zodat deze overgedragen kunnen worden.
  • Bereid een eindrapport voor over het project.

Navigatie