Voor een sterk lokaal bestuur

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Kies hieronder uw thema

Het project afsluiten

Het project afsluiten

Als de evaluatie is afgerond en alle projectactiviteiten zijn beeïndigd, kan de projectleider zijn laatste voortgangsrapport opmaken voor de stuurgroep.
Naast dit laatste voortgangsrapport maak je best een korte presentatie met toelichting over het project, wat uit de evaluatie is gekomen, een overzicht van de laatste zaken die nog moeten gebeuren en overgedragen worden aan de organisatie. Hierin geef je ook wat uitleg over aan wie de projectresultaten worden overgedragen en wie voortaan hierover kan worden aangesproken.

Noteer ook de geleerde lessen uit het project en neem deze mee in je verdere communicatie over het project.

De stuurgroep heeft als opdracht voor een laatste keer het voortgangsrapport te analyseren en te valideren en de beslissing te nemen over de afsluiting van het project. Door deze formele beslissing worden de projectleider en alle andere projectmedewerkers opnieuw volledig vrijgemaakt voor hun dagelijkse functie.

De beslissing van de stuurgroep en de resultaten van het project worden hierna ook gecommuniceerd naar de andere belanghebbenden van het project. Vergeet het succesvol einde niet te vieren ! Als je wil dat je medewerkers gemotiveerd blijven om te blijven werken aan nieuwe projecten en veranderingen binnen je organisatie, is een feestelijk moment met een welgemeende bedanking voor de projectleider en het projectteam op zijn plaats !

 


 

Navigatie