Lokale Voedseldag

30 september, Gent

Stad & platteland
Lokale voedselstrategie
Korte keten landbouw
Duurzame consumptie

Reportage van AVS over de Lokale Voedseldag

 

 

Minister Joke Schauvliege op bezoek 

We verwelkomen op de Lokale Voedseldag Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. Zij biedt inzicht in haar beleidsprioriteiten en vertelt hoe ze lokale voedselstrategieën in uw stad of gemeente mee wil ondersteunen. Benieuwd? Om 13.45 uur verneemt u alles!

 

​​​Lokale Voedseldag
Kom met honger!

De Lokale Voedseldag is het eerste grote evenement voor lokale besturen over korteketenlandbouw en lokale voedselstrategie. Laat u inspireren door deze dag boordevol actuele informatie en talrijke praktijkvoorbeelden om nog meer met lokale voedselproducten aan de slag te gaan en werk te maken van een lokaal voedselbeleid. Kom met honger! Waarom u deze dag niet wilt missen:

  1. U wil een boerenmarkt organiseren? Of een voedselwinkel met producten van boeren uit de regio starten of een hoevewinkel in landbouwgebied. Kan dat allemaal? En hoe maakt u van de korteketenlandbouw een volwaardige doelstelling van het gemeentelijk beleid?
  2. Al gedacht aan de opstart van een buurderij of voedselteam? Of om uw gronden te voorzien voor lokale voedselproductie? Geef zuurstof aan uw lokale landbouw én breng inwoners dichter bij elkaar.
  3. Gezonde maaltijden voor mensen in armoede, een zinvolle dagbesteding voor mensen in een arbeidszorgtraject, beweging en geestelijke verrijking voor bewoners van het woonzorgcentrum,… U realiseert het via lokale voedselprojecten.
  4. Catering- en voedingsopdrachten verduurzamen en lokaal, biologisch en fairtrade aankopen. Het kan! 
  5. Inwoners die meer bewegen, bewuster consumeren en in gezonde bodems hun voedsel telen. Bereik resultaat voor een gezonde gemeente. 
  6. Maakt u zich ook boos over voedselverspilling? Geef uw voedseloverschotten een nieuw sociaal doel en maak zelf het verschil.