Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw filters

Lopen en wandelen voor dementie

​Het doel van dit project is de zorgsector positief in beeld brengen, tonen welke zorgende kracht dagdagelijks in de weer is voor bewoners met dementie kwaliteit van leven te blijven verschaffen. Door deze actie te delen met andere WZC willen we dit nog meer benadrukken. Positieve beeldvorming is ons grootste doelstelling!

Net zoals vorig jaar willen we dementie in beweging zetten met een WZC-loop. De ‘stadstrail’ door Diksmuidse gebouwen vindt dit jaar plaats op zondag 7 oktober. Het parcours doorkruist letterlijk ook ons WZC Yserheem en de beschermde afdeling voor mensen met dementie. Met deze loopwedstrijd willen we aantonen dat dementie ons anno 2018 nog altijd niet koud laat!

WZC Yserheem wil opnieuw iedere WZC of andere zorgvoorziening uitdagen om zoveel mogelijk medewerkers van hun voorziening te motiveren om mee te lopen of te wandelen die dag…(familieleden/kennissen) het mag allemaal! Het WZC die de het grootst aantal deelnemers heeft op deze stadstrail wint een trofee. Per deelnemer gaat er tevens een bedrag naar de Alzheimerliga. We hopen dat deze oproep jullie WZC warm kan maken! En hopen terug op een talrijke opkomst zodat het een echte ‘clash’ wordt tussen verschillende WZC! Maar met een gezamenlijk goed doel: Dementie positief in de kijker!

Steunen van mantelzorgers en andere die op een of andere manier in contact komen met een persoon met dementie. Deze mensen verengingen en het praten over bewerkstellingen. Iedereen is welkom op deze stadstrail. Dit jaar is er ook een soort van familietraject waarbij gezinnen samen kunnen wandelen ten voordele van dementie maar ook de afdeling voor bewoners met dementie doorkruisen. Vorige jaar merkten we dat we een enorme sociale verbondenheid voelden met al de mensen die meededen met onze actie. We vormden echt een ‘front’. • Het parcours is zo voorzien dat iedereen loopt door de gesloten/beschermende afdeling van het WZC. Zo willen we een positieve beeldvorming vormen van onze gesloten afdeling waar de meeste bewoners met dementie verblijven. Mensen denken vaak nog dat deze bewoners niet meer ‘buiten’ mogen. We geloven er in om deze mensen te blijven integreren in de maatschappij. Door onze deuren letterlijk en figuurlijk open te zetten en iedereen deze te laten doorkruisen tonen we letterlijk aan dat onze afdeling een open vizier heeft. We integreren ook de bewoners in de voorbereiden zo helpen ze meer de T-shirt maken en de spandoeken. • Na de loop verkopen we cup cakes en andere ten voordele van de Alzheimerliga. Dit gaat samen met het inschrijvingsgeld integraal naar de Alzheimerliga. Tevens leggen we bij dit standje folders en info rond dementie & Alzheimerliga om zo mensen te informeren. Dit project kadert ook binnen de aanzet om Diksmuide dementievriendelijk te maken. Hiervoor zijn we volop in de startfase. Door deze actie hopen we om meer en meer dementie als thema bespreekbaar te maken binnen Diksmuide.  Ons project richt zich op verschillende aspecten rond de bewoner met dementie. Ons project probeert inclusief familie, maatschappij, medewerkers, andere WZC’s en de bewoner zelf te betrekken.  mieke.vaneenoo@diksmuide.be
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Thema's

  • ouderen; publieke zorg

Contact

  • Diksmuide
  • mieke.vaneenoo@diksmuide.be

Links