Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw filters

 

 

Inwoners van Kortemark krijgen inspraak via apphttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/AppKortemark.aspxInwoners van Kortemark krijgen inspraak via app
Plan Roeselare Ondernemenhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Plan-Roeselare-Ondernemen.aspxPlan Roeselare OndernemenMet het strategisch plan PRO wil de stad meer de nadruk leggen op de kmo’s en de industrie
welzijnshuis van Waregemhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/welzijnshuiswaregem.aspxwelzijnshuis van Waregemwelzijnshuis Waregem
Huis van het Kind Eeklohttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Huis-van-het-Kind-Eeklo.aspxHuis van het Kind EekloHet Huis van het Kind ondersteunt gezinnen met opvoedingsvragen en organiseert gezondheidspromotie en ontmoeting.
Participatiegroep van cliëntenhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Participatiegroep-van-cliënten.aspxParticipatiegroep van cliëntenOCMW Kalmthout verbetert zijn dienstverlening dankzij een cliëntennetwerk
Sociaal Huis Sint Amandshttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Sociaal-Huis-Sint-Amands.aspxSociaal Huis Sint AmandsMutualiteiten, sociale huisvesting en dienst personen met een handicap onder één dak.
Welzijnsonthaal Turnhouthttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Welzijnsonthaal-Turnhout.aspxWelzijnsonthaal TurnhoutOCMW en CAW verzorgen samen het Welzijnsonthaal.
De kinderadviseurhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/De-kinderadviseur.aspxDe kinderadviseurDe kinderadviseur zoekt outreachend, samen met de cliënten, een antwoord op hun vragen.
Sociaal Huis Oostendehttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Sociaal-Huis-Oostende.aspxSociaal Huis OostendeSociaal Huis Oostende zet in op toegankelijke dienstverlening.
Kinderopvangchequeshttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Kinderopvangcheques.aspxKinderopvangchequesDankzij kinderopvangcheques gratis en met begeleiding kennismaken met kinderopvang.
Samenwerkingsverband kinderopvang Hopsassahttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Samenwerkingsverband-kinderopvang-Hopsassa.aspxSamenwerkingsverband kinderopvang HopsassaEen samenwerkingsverband tussen verschillende opvanginitiatieven.
Hamont-Achel tevreden deelnemer aan Entente Florale Europehttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Hamont-Achel-tevreden-deelnemer-aan-Entente-Florale-Europe.aspxHamont-Achel tevreden deelnemer aan Entente Florale EuropeElk jaar selecteert de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) een Vlaamse gemeente die mag deelnemen aan de Europese Entente Florale Europe. In 2017 was het de beurt aan Hamont-Achel.
Woonzorgcampus Oleyck mee met de tijdhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Woonzorgcampus-Oleyck-mee-met-de-tijd.aspxWoonzorgcampus Oleyck mee met de tijdIn 2006 stelde het OCMW van Landen vast dat het aanbod van zorg en dienstverlening niet in overeenstemming was met de wensen van de oudste inwoners...
Samen op de koffiehttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Samen-op-de-koffie.aspxSamen op de koffieIn de toekomst zullen we voor zorg meer op de buurt terugvallen. Maar hoe kleefkrachtig is onze buurt?
Iedereen in contact met dementiehttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Iedereen-in-contact-met-dementie.aspxIedereen in contact met dementieIn Vlaanderen leven 122 000 mensen met dementie en zeventig procent van hen woont thuis. En het worden er alsmaar meer.
Taalstimulering in de Leuvense kinderopvanghttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Taalstimulering-in-de-Leuvense-kinderopvang.aspxTaalstimulering in de Leuvense kinderopvangIn een superdiverse stad als Leuven is meertaligheid een troef en een uitdaging. Ook de kinderopvang speelt een belangrijke rol in de taalontwikkeling van jonge kinderen. Vandaar het traject 'Taalbeleid in de kinderopvang’ .
Wevelgemse fietskoeriers brengen boodschappen van de markt gratis thuis http://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Wevelgemse-fietskoeriers-brengen-boodschappen-van-de-markt-gratis-thuis-.aspxWevelgemse fietskoeriers brengen boodschappen van de markt gratis thuis ​Bezoekers van de markt in Wevelgem, Gullegem en Moorsele kunnen nu hun boodschappen van op de markt gratis thuis laten leveren door een fietskoerier.
Het Huis van de Economie geopend in Izegemhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Het-Huis-van-de-Economie-in-Izegem.aspxHet Huis van de Economie geopend in IzegemStad Izegem pakte net voor Kerstmis uit met de officiële opening van haar Huis van de Economie, gevestigd op de erfgoedsite Eperon d’Or.
Kinderopvang ondersteunend beleid stad Izegemhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Kinderopvang-ondersteunend-beleid-Izegem.aspxKinderopvang ondersteunend beleid stad IzegemStadsbestuur Izegem besliste op 19 december 2017 om vanaf 1 januari 2018 een subsidie te geven aan kinderopvangvoorzieningen op het grondgebied.
Slimme stadskernvernieuwing in Harelbekehttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Slimme-stadskernvernieuwing-in-Harelbeke.aspxSlimme stadskernvernieuwing in HarelbekeMet het stadsrenovatieproject hՈaqua wil de stad Harelbeke de inwoners met elkaar, de stad en de Leie verbinden en inzetten op een groene, duurzame gemeente door middel van slimme technologieën.
Campagne vuurwerk gaat viraalhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Campagne-vuurwerk-gaat-viraal.aspxCampagne vuurwerk gaat viraalDe hulpverleningszone Kempen lanceert de derde campagne ‘Ik knal zonder vuurwerk’. De campagne verloopt in samenwerking met gemeente Mol en wordt gedeeld door veel andere besturen.
Aalter werkt aan communicatie van de toekomsthttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Aalter-werkt-aan-communicatie-van-de-toekomst.aspxAalter werkt aan communicatie van de toekomstAalter zet in op de communicatie van de toekomst. Staat op de planning: de ontwikkeling van een chatbot, de Aalter app en interactief stadsmeubilair. Onlangs liep robot Pepper stage in het gemeentehuis.
Wervikse imagocampagne zet in op 'kwalitijd'http://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Wervikse-imagocampagne-zet-in-op-'kwalitijd'.aspxWervikse imagocampagne zet in op 'kwalitijd'De stad Wervik lanceerde een imagocampagne, gebaseerd op storytelling, om de Wervikse handelaars voortaan als één sterk merk te presenteren.
Rivierenland actualiseert brandveiligheidsvoorschriften publiek toegankelijke gebouwenhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Rivierenland-actualiseert-brandveiligheidsvoorschriften-publiek-toegankelijke-gebouwen.aspxRivierenland actualiseert brandveiligheidsvoorschriften publiek toegankelijke gebouwenHulpverleningszone Rivierenland werkte een uniform en geactualiseerd reglement uit voor alle publiek toegankelijke gebouwen. Met gratis infomomenten en een infobrochure voor uitbaters.
Klimaatneutraal Aalst winkelt achter gesloten deurenhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Klimaatneutraal-Aalst-winkelt-achter-gesloten-deuren.aspxKlimaatneutraal Aalst winkelt achter gesloten deurenTijdens de winterperiode spoort de stad haar handelaars aan om de winkeldeuren gesloten te houden om onnodig energieverlies te vermijden. Dit past binnen de campagne ‘Jij binnen, kou buiten’ (in het kader van Aalst klimaatneutraal 2050).
Sint-Lievens-Houtem bereikbaarhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Sint-Lievens-Houtem-bereikbaar.aspxSint-Lievens-Houtem bereikbaarDe gemeente Sint-Lievens-Houtem schakelde een communicatieversnelling hoger bij de heraanleg van het marktplein.
Haal alles uit de kast in Mechelenhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Haal-alles-uit-de-kast-in-Mechelen.aspxHaal alles uit de kast in MechelenDe stad Mechelen zet slimme boxen in voor een duurzame en efficiënte stadsdistributie en verhoogt tegelijkertijd het comfort voor de inwoners, bezoekers en handelaars.
Bonheiden krijgt kinderen op de fiets met fietsregistratiesysteemhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Bonheiden-krijgt-kinderen-op-de-fiets-met-fietsregistratiesysteem.aspxBonheiden krijgt kinderen op de fiets met fietsregistratiesysteemInnovatief fietsregistratiesysteem in Bonheiden
Lokale markt in de Sint-Amandskerk in Roeselarehttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Lokale-markt-in-de-Sint-Amandskerk-in-Roeselare.aspxLokale markt in de Sint-Amandskerk in RoeselareIn de ontwijde Sint-Amandskerk in het centrum van Roeselare is er elke vrijdagnamiddag een markt van lokale voedingsproducenten.
Muster, creatief ondernemersdorp in Heulehttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Muster,-creatief-ondernemersdorp-in-Heule.aspxMuster, creatief ondernemersdorp in Heule
Oude mijnsite wordt actief dorphttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Oude-mijnsite-wordt-actief-dorp.aspxOude mijnsite wordt actief dorp
Een bijzonder pleintje in Sleidingehttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Een-bijzonder-pleintje-in-Sleidinge.aspxEen bijzonder pleintje in Sleidinge
TomMobiel helpt ouderen op weghttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/TomMobiel_helpt_ouderen_op_weg.aspxTomMobiel helpt ouderen op wegBegin september gaat in Alphen aan den Rijn een pilot van start in met de TomMobiel. De TomMobiel lijkt op een grote golfkar en biedt een kleinschalige en laagdrempelige vorm van vervoer voor korte afstanden.
Antwerpse fietsers krijgen aanbiedingen in ruil voor fietskilometershttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Antwerpse_fietsers_krijgen_aanbiedingen_in_ruil_voor_fietskilometers.aspxAntwerpse fietsers krijgen aanbiedingen in ruil voor fietskilometersDe volgende jaren vinden in de stad Antwerpen heel wat wegenwerken plaats waardoor het verkeer op bepaalde knelpunten en trajecten wordt gehinderd. Om de stad bereikbaar te houden, moeten we ons slimmer verplaatsen.
Gent bundelt alle startersinitiatieven in de startersfabriek vzwhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Gent_bundelt_alle_startersinitiatieven_in_de_startersfabriek_vzw.aspxGent bundelt alle startersinitiatieven in de startersfabriek vzwEind juni 2017 was de VVSG Overlegtafel Economie te gast bij de stad Gent voor een boeiende toelichting over het startersbeleid en de Startersfabriek vzw.
Als evenwaardige partners bouwen aan een nieuw Wijnegem http://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Als-evenwaardige-partners-bouwen-aan-een-nieuw-Wijnegem-.aspxAls evenwaardige partners bouwen aan een nieuw Wijnegem
Halle leert Nederlandshttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Halle-leert-Nederlands.aspxHalle leert Nederlands
Stedenband voor raadsledenhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Stedenband-voor-raadsleden.aspxStedenband voor raadsleden
Ecologisch en inclusief tuinieren in Stokkemhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Duurzaam-tuinieren-in-Stokkem.aspxEcologisch en inclusief tuinieren in StokkemHet OCMW van Dilsen-Stokkem zet met andere partners en vrijwilligers in op de realisatie van volkstuintjes.
Wichelen bestrijdt ondervoeding bij ouderenhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Wichelen-bestrijdt-ondervoeding-bij-ouderen.aspxWichelen bestrijdt ondervoeding bij ouderenEetlust opwekken bij bewoners van het woonzorgcentrum Molenkouter.
Brugge is ‘voedselslim’http://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Brugge-is-‘voedselslim’.aspxBrugge is ‘voedselslim’Brugge ontwikkelt nieuwe voedselstrategieën die duurzaam, eerlijk en efficiënt zijn.
Willebroek - Samen één organisatiehttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Willebroek---Samen-één-organisatie.aspxWillebroek - Samen één organisatieGemeente en OCMW Willebroek vormen sinds september 2012 één organisatie. Een project waar stapvoets aan werd getimmerd sinds 2010
Leuvense Popstart neemt vliegende starthttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Leuvense_Popstart_neemt_vliegende_start.aspxLeuvense Popstart neemt vliegende startMet 'Popstart', een online platform dat starters en winkelpandeigenaars met elkaar in contact brengt, wil de stad Leuven tegemoet komen aan de groeiende vraag naar betaalbare ruimte voor startende ondernemers.
De Zuidboulevard geeft Waregem een nieuwe voorkanthttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/De-Zuidboulevard-geeft-Waregem-een-nieuwe-voorkant.aspxDe Zuidboulevard geeft Waregem een nieuwe voorkant
Beerse autismevriendelijkhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Beerse-autismevriendelijk.aspxBeerse autismevriendelijk
Temse zet medewerkers aan tot gezond werkenhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Temse-zet-medewerkers-aan-tot-gezond-werken.aspxTemse zet medewerkers aan tot gezond werken
Kortrijk pakt parkeren slim aanhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Kortrijk-pakt-parkeren-slim-aan.aspxKortrijk pakt parkeren slim aan
Autowrakken recyclerenhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Autowrakken-recycleren.aspxAutowrakken recycleren
Politiezones leggen maatschappelijke verantwoording afhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Politiezones-leggen-maatschappelijke-verantwoording-af.aspxPolitiezones leggen maatschappelijke verantwoording af
Iedereen mobiel in Zedelgemhttp://www.vvsg.be/praktijkenbank/Paginas/Iedereen-mobiel-in-Zedelgem.aspxIedereen mobiel in Zedelgem