Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw filters

Hoboken in love

Alle inwoners uit Hoboken kregen de oproep om naar aanleiding van gedichten dag en Valentijn oude of nieuwe liefdesverklaringen binnen te brengen in een dienstencentrum of in het woonzorgcentrum. Deze oproep stimuleerde de buurt om lang vergeten liefdesgedichten op te zoeken of nieuwe liefdesverklaringen neer te schrijven.

Voor  'Hoboken in Love' of kortweg 'HIL' werkten de vier dienstencentra en het woonzorgcentrum van Hoboken samen met het district, de seniorenraad en tal van lokale spelers. Via een mediaoproep stelde men de vraag om zoveel mogelijk oude of nieuwe odes aan de liefde ( tussen partners, tussen ouder en kind, tussen vrienden, ...) binnen te brengen in de dienstencentra. De centrumcoördinatoren, gesteund door enkele woordkunstenaars, zochten daarna de schrijvers op om het volledige verhaal achter een inzending te begrijpen. Zo konden mensen praten over verdriet en geluk, over wat ze ooit hadden meegemaakt of wat ze nu voelden.  Inleidende activiteiten rond emotie en reminiscentie ondersteunden dit allemaal. Maar ook de buurt rond de dienstencentra deed : kinderen schreven aan hun ouders, oude liefdes laaiden weer op en mannen namen een pen ter hand om na al die jaren toch over hun liefde of emotie te schrijven.

Meer dan 100 ingezonden liefdesverklaringen kregen op die manier allemaal ene plekje in de tussentijdse activiteiten. Na de gesprekken ging men op zoek naar de 21 meest ontroerende, grappige of unieke inzendingen.  Met deze 21 gekozen teksten vormden de basis voor de muzikale vertelvoorstelling in één van de dienstencentra. Speciale pendelbusjes zorgden ervoor dat iedereen uit Hoboken de kans kreeg om de voorstelling bij te wonen.  De geselecteerde teksten en de omkadering hiervan kregen een plek in het boek 'Hoboken in Love'.  Alle aanwezigen mochten een exemplaar gratis mee naar huis nemen en later was het boek gratis te verkrijgen via de dienstencentra en het district.

Beoordeel hier zelf het resultaat: www.zorginactie.be/www/pdf/hoboken-in-love.pdf
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Thema's

  • ouderen; publieke zorg

Contact

  • Zorgbedrijf Antwerpen
  • steven.delelie@zorgbedrijf.antwerpen.be

Links