Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw filters

Hoboken in love

​Het doel van dit project is het stimuleren van de dialoog tussen jong & oud door het uiten van universele emoties om zo eenzaamheid te vermijden en geluk te herkennen.

Het volledige district Hoboken werd opgeroepen om naar aanleiding van gedichtendag en Valentijn oude of nieuwe liefdesverklaringen binnen te brengen in een DC of in het WZC. Mensen werden gestimuleerd om lang vergeten stukken op te zoeken of gewoon nieuwe te schrijven of te maken.

Voor 'HIL' werkten de 4 dienstencentra & het woonzorgcentrum van Hoboken, samen met het district, de seniorenraad en tal van lokale spelers. Via een mediaoproep werd de vraag gesteld om zoveel mogelijk oude of nieuwe odes aan de liefde ( tussen partners, tussen ouder en kind, tussen vrienden, ...) binnen te brengen in de DC's. De centrumcoördinatoren, gesteund door enkele woordkunstenaars, zochten vervolgens de schrijvers op om het volledige verhaal achter een inzending te begrijpen. Mensen werden op deze manier uitgenodigd om te praten over verdriet en geluk, over wat ze ooit hadden meegemaakt of wat ze nu voelden. Dit alles werd verder ondersteund door inleidende activiteiten rond emotie en reminiscentie. De buurt rond de DC's werd actief betrokken -> gevolg : kinderen schreven aan hun ouders, oude liefdes werden opgerakeld en mannen namen een pen ter hand om na jaren over hun liefde of emotie te schrijven. Na de gesprekken werd een selectie gemaakt van de meest ontroerende, grappige of unieke inzendingen. Uit meer dan 100 brieven werden er 21 gekozen. De andere inzendingen werden in tussentijdse activiteiten getoond of besproken. Met de 21 gekozen teksten gingen de centrumcoördinatoren en de woordkunstenaars aan de slag. Het resultaat werd een muzikale vertelvoorstelling, die plaatsvond in één van de Dienstencentra. Vanuit de andere dienstencentra en het WZC werden speciale pendelbusjes voorzien om iedereen in Hoboken de kans te geven, deel te nemen aan deze actie. Tegelijkertijd werd een boek voorgesteld met daarin de 21 geselecteerd teksten en de omkadering ervan. Dit boek werd gratis ter beschikking gesteld aan de aanwezigen en later ook verder gratis verspreid via de DC's en het district.

Download de brochure: www.zorginactie.be/www/pdf/hoboken-in-love.pdf
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Thema's

  • ouderen; publieke zorg

Contact

  • Zorgbedrijf Antwerpen
  • steven.delelie@zorgbedrijf.antwerpen.be

Links