Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw filters

Gent bundelt alle startersinitiatieven in de startersfabriek vzw

Eind juni 2017 was de VVSG Overlegtafel Economie te gast bij de stad Gent voor een boeiende toelichting over het startersbeleid en de Startersfabriek vzw.  Gent voert al langer een startersbeleid met onder meer het starterscontract, de halfjaarlijkse Starters Up Date en het gratis opstarten van een zaak. Naast het beleid vanuit de stad, worden startende ondernemers en student-ondernemers ook via onderwijsinstellingen en middenveldorganisaties begeleid bij de opstart van hun onderneming. "Met de lancering van De Startersfabriek wil de stad het startersklimaat en het ondernemerschap in Gent verder aanwakkeren", zegt Schepen Mathias De Clercq. Het nieuwe digitale en fysieke platform moet alle startersinitiatieven bundelen en de dienstverlening stroomlijnen. Startersmanager Olivier De Cock zal de Startersfabriek uitbouwen samen met de ruim 100 (!) partners die ondertussen al deel uitmaken van De Startersfabriek.

De lancering vond plaats op 23 maart 2017 tijdens het Startfest. Het evenement met meer dan 400 deelnemers, waaronder ook 250 starters, bood inspirerende lezingen, panelgesprekken en workshops. En in het startersdorp konden deelnemers één op één gesprekken voeren met experts.

Het digitaal platform wil starters wegwijs maken in het erg ruime aanbod van de vele professionele startersinitiatieven. Na het beantwoorden van enkele korte vragen, krijgen starters een checklist voorgeschoteld. Vervolgens kunnen ze met één druk op de knop de juiste contactpersonen bereiken.

Via de Startersfabriek wil de stad naast het digitaal platform ook op een fysieke locatie starters en partners samenbrengen. Vandaag is De Startersfabriek gehuisvest in het gloednieuwe gebouw van De Krook. Op termijn zullen ze vlakbij landen op de site van het Wintercircus. De stad Gent trekt voor de Startersfabriek 1,51 miljoen euro uit.

Meer info op https://startersfabriek.gent.be of via startersfabriek@stad.gent

 
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Thema's

  • detailhandel; economie; stedelijk beleid

Contact

  • Gent
  • startersfabriek@stad.gent