Voor een sterk lokaal bestuur

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Kies hieronder uw thema

Ouders versterken

Begeleid huiswerk met de ABC-methode

Ouders vinden het niet altijd gemakkelijk om hun kind te begeleiden met het huiswerk. "Moet ik er nu naast gaan zitten?" "Moet hij het alleen kunnen?"  De nieuwe TV.Klasse reeks Ziezo! toont ouders in een kort en toegankelijk filmpje het ABC van huiswerkbegeleiding: Afspraken maken, Bemoedigen en Controleren.

Zo schrijf je een laagdrempelige brief aan ouders

Een op de zeven Vlamingen heeft moeite met lezen of schrijven. Heel wat ouders dus ook. Klasse publiceerde deze acht trucs van specialisten om een doodgewone brief naar ouders verrassend toegankelijk te maken.

Vraag school- en studietoelagen 2013-2014 aan

Op 1 augustus 2013 is het aanvraagjaar voor een school-of studietoelage 2013-2014 gestart. Ouders of leerlingen kunnen nog tot en met 1 juni 2014 een aanvraag indienen. Lees verder.

Gids voor ouders met kinderen in het basisonderwijs

Hoe gebeurt een inschrijving in een school concreet? Moet een school vóór en na de schooluren voor opvang zorgen? Moet een kleuter elke dag naar school? Je ouders en leerlingen in het basisonderwijs lezen er meer over in de 'Gids voor ouders met kinderen in het basisonderwijs'. Vragen en antwoorden over dertig thema's verduidelijken wat kan en niet kan op school.
De Gids voor ouders met kinderen in het basisonderwijs is een initiatief van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming. 

Starterspakket: 'naar de kleuterklas' voor ouders

Een goede relatie met de ouders, zodra ze hun kleuter inschrijven? Doe het 'Starterspakket: naar de kleuterklas' cadeau. Wat doet mijn kleuter in de klas? Wie loopt er allemaal rond op school? Hoe begeleid ik mijn kind thuis? Het informatieboekje geeft hierop een antwoord. In het pakket zitten ook stickers om te communiceren met de juf, een kijklijst voor het oudercontact en een vertelplaat om thuis te praten over de klas. Scholen bestellen gratis de starterspakketten bij het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming. Let wel: men kan alleen pakketten aanvragen voor kleuters die zich effectief inschrijven. Zo wordt voorkomen dat ouders meerdere exemplaren krijgen op verschillende scholen.

 Documenten

Navigatie