Auteur:

Gepubliceerd op: 23-04-2024

Het is geen geheim dat de toegankelijkheid van de huisartsensector onder druk staat. Om deze uitdaging aan te pakken, zet het Departement Zorg zich samen met diverse partners in voor verbetering van de toegankelijkheid van de huisartsgeneeskunde. De Vlaamse overheid zet hiervoor in op 4 verschillende initiatieven: 

  1. Het data-inventarisatie project huisartsen
  2. Innovatief project toegankelijke huisartsgeneeskunde ondersteund door de zorgstroomcoach
  3. De pilootprojecten brede eerstelijnspraktijken
  4. De ondersteuning van de eerstelijnszorgaanbieders en de interdisciplinaire samenwerking in de praktijkvoering (impulsfonds)
     
Op het webinar van 30 april presenteerde de Vlaamse overheid haar initiatieven. Je vindt het webinar vanaf 6 mei op de website van het Departement Zorg.


De Vlaamse overheid organiseert op 21 mei opnieuw een webinar, deze keer over de projectoproep 'Toegankelijke Huisartsgeneeskunde'. 

Lokale overheden kunnen zelf geen voorstel indienen, maar ze moeten wel als partner betrokken zijn. Een zorgraad of huisartsenkring kan dus niet meedoen zonder samenwerking met het lokale bestuur. Daarom is het essentieel dat lokale besturen op de hoogte zijn van deze oproep. De exacte datum en tijd worden binnenkort bekendgemaakt. Houd de website van de VVSG dus goed in de gaten.

Veerle Cortebeeck