Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Oproep: deelname overlegplatform natuur en gezondheid
​​​In januari startte de Leerstoel Zorg en Natuurlijke Leefomgeving van de Provincie Antwerpen en de Universiteit Antwerpen. De leerstoel vertrekt vanuit de vele aanwijzingen dat een natuurlijke leefomgeving positieve effecten heeft op de gezondheid van de mens.

Gedurende drie jaar fungeert de leerstoel als een uitgebreid overlegplatform met actoren die het thema van interactie tussen gezondheid en natuur kunnen opnemen en verder uitwerken (zorg- en natuursector, ruimtelijke planning, …). Op die manier dragen de Provincie Antwerpen en de Universiteit Antwerpen bij aan kennisdeling, kruisbestuiving tussen onderzoek en praktijk, en aan de realisatie van duurzame, geïntegreerde projectrealisaties.

Werk je graag mee aan praktijkgerichte samenwerkingsprojecten in jouw gemeente, dan mag je contact opnemen met Hans Keune en Lieve Janssens: hans.keune@uantwerpen.be,    lieve.janssens@provincieantwerpen.be

Meer info over de Leerstoel en het eerste netwerkevent Natuur op Verwijzing vind je op de website van de universiteit van Antwerpen en die van biodiversity. Zie ook het filmpje over de positieve effecten van natuur op onze gezondheid op de website van de Provincie Antwerpen.

Navigatie