Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Inzameling silobanden: subsidieproject niet verlengd
​Het project waarbij Vlaamse landbouwers op financiële steun konden rekenen om hun overtollige silobanden te laten verwijderen, werd beëindigd op 31 december 2018.

Sinds 2012 konden Vlaamse landbouwers een beroep doen op een financiële tussenkomst van de OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) en Recytyre (beheersorganisme verantwoordelijk voor de aanvaardingsplicht afvalbanden) om hun overtollige silobanden te laten verwijderen. Nu er een einde komt aan dat project, kunnen landbouwers nog steeds een beroep doen op gespecialiseerde ophalers om hun overtollige silobanden te laten verwijderen. Alleen moeten ze de daarmee gepaarde kosten vanaf nu integraal op zich nemen.

Naast het inzamelproject bestaat er ook een ruilsysteem voor actieve landbouwers die hun beschadigde silobanden wensen in te ruilen tegen afvalbanden van betere kwaliteit. Dat ruilsysteem blijft wel verder bestaan. De kosten van de ruiloperatie zijn al sinds het begin van het project ten laste van de landbouwer.

Meer informatie over het ruilsysteem voor silobanden via de website van Recytyre: http://www.recytyre.be/nl/landbouw/ruil-silobanden.

Navigatie