Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Sensibilisering: SDG's in alle gemeentelijke communicatie
Een goed voornemen voor het nieuwe jaar: geef de Duurzame-Ontwikkelingsdoelstellingen (de Sustainable Development Goals of kortweg SDG's) meer zichtbaarheid in alle gemeentelijke communicatie! De volgende tips helpen je alvast op weg.

  • Zet een SDG-banner onder je e-mails en verspreid zo dagelijks de SDG-boodschap. Verschillende VVSG- en gemeentelijke medewerkers, zoals in Sint-Niklaas en Bornem, doen dit al.

  • Plaats de SDG-icoontjes bij de artikels in uw gemeenteblad, zoals in Sint-Truiden. Zo raken de burgers vertrouwd met de SDG's en is er een directe link met de werking van de gemeente.

  • Informeer je inwoners over de SDG's en wat de gemeente doet om ze te realiseren via de gemeentelijke website, zoals in Kortrijk.

  • Verwerk het SDG-logo in je gemeentelijk logo, zoals Balen deed. Balen zet het logo op al haar bestekken. Zo weten geïnteresseerde leveranciers meteen dat de gemeente duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Download het SDG-sjabloon op www.vvsg.be/sites/sdgs en plaats het logo van jouw stad of gemeente in het midden.

De 17 individuele logo's kun je in het Nederlands, Frans en Engels downloaden op https://www.sdgs.be/nl/bronnen/logs.  

 

Meer inspiratie om de SDG's bekender te maken in uw gemeente?

Download de catalogus '50 sensibiliserende praktijkvoorbeelden'. VVSG verzamelde 50 praktijkvoorbeelden om de SDG's kenbaar te maken aan een breder publiek, zowel binnen de gemeentelijke organisatie als in de externe communicatie en op evenementen.

Navigatie