Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Hoe staat het met de digitale maturiteit van de Vlaamse lokale besturen?
​In het voorjaar 2016 werd een nulmeting gehouden bij gemeenten en OCMW's om de I-maturiteit van de lokale besturen te meten. Door middel van een zelfevaluatie werd er gepolst naar de digitale informatiehuishouding, het beleid, de processen, de capaciteit en de (e)-dienstverlening in dit verband. Vandaag zijn de resultaten van deze zogenaamde I-monitor bekend. Uit de resultaten blijkt dat de digitale maturiteit van heel wat lokale besturen zorgwekkend is. De meeste lokale besturen in Vlaanderen zijn niet klaar voor de technologische uitdagingen van vandaag en morgen.

 

Natuurlijk zijn er grote verschillen tussen de lokale besturen onderling. Benieuwd hoe uw bestuur scoorde bij de I-monitor? Bekijk het rapport hier. Het rapport bestaat uit een algemene analyse van de resultaten gevolgd door de individuele fiches van elk deelnemend bestuur.

 I-monitor.png

De I-monitor is een initiatief van Informatie Vlaanderen in nauwe samenwerking met de VVSG en de andere leden van het e-government consortium bestaande uit: VVP vzw, VLINTER en de streekontwikkelingsintercommunales, VERA apb, CIPAL dv, CEVI vzw, Digipolis ov, Helics ov,  ECG vzw, VVOS vzw, Vlofin vzw, V-ICT-OR vzw.

Navigatie