Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Vanaf 8 november: leertraject ethisch bankieren
​Over welke opties beschik je als financieel directeur om het betaalverkeer duurzamer te maken of ethisch te investeren? Wat kan je als mondiale of duurzaamheidsambtenaar doen om ethisch bankieren in je gemeente op de kaart te zetten? Schrijf je nu in en leer er alles over in het leertraject ethisch bankieren. Want de investeringen van vandaag bepalen de wereld van morgen.

De VVSG neemt FairFin vzw en Forum Ethibel onder de arm om lokale besturen te ondersteunen die werk willen maken van een ethisch en duurzaam financieel beleid.

De eerste sessie is vooral nuttig voor mondiale en duurzaamheidsambtenaren. FairFin zoomt in op de grote problemen van het financieel systeem en geeft tips om daar samen met burgers iets aan te doen. Ethibel gaat dieper in op de gemeentelijke financiën en hoe je die transparanter en duurzamer kan maken.

De tweede en derde sessie zijn technischer en richten zich op financieel directeurs. Benieuwd hoe je rendement, maatschappelijke return en risico kan verzoenen? Of welke audits je kan laten uitvoeren en welke labels en certificeringen er bestaan? Ook hier halen Ethibel en FairFin alles uit de kast zodat jouw gemeente het verschil kan maken.

Op elke sessie getuigt een Vlaamse gemeente die pionierswerk verrichte inzake ethisch bankieren over haar aanpak.

  • 8 november 2018, Brussel: voor mondiale en duurzaamheidsambtenaren
  • 24 januari 2019, Antwerpen: voor financieel directeurs
  • 29 januari 2019, Gent: voor financieel directeurs

 

De sessies op 24 en 29 januari zijn identiek, maar gaan op een verschillende locatie door.

Inhoudelijke en praktische informatie vind je hier.

Navigatie