Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Ontdek jouw lokaal verhaal tijdens Expeditie Zorg
​De publieke zorgdiensten mogen trots zijn op de zorg die ze organiseren: deze zorg maakt de wereld (en minstens de gemeente) echt wel mooier. Zorg wordt steeds belangrijker en in elk verhaal van iedere burger komt zorg voor. Aan het lokaal bestuur om zorg op ieders maat te garanderen. Elk bestuur schrijft zo zijn eigen lokaal zorgverhaal, want iedere gemeente of stad is anders. Zorg voor de mens centraal begint lokaal! En wij beginnen bij jou.

Expeditie Zorg zonder z.png

Om die trots nog wat meer uit te dragen, organiseert de VVSG ‘Expeditie Zorg’. In de week van 25 februari tot 1 maart roepen we alle mandatarissen op om in hun eigen zorgdiensten mee te lopen. Even de handen uit de mouwen steken in de buitenschoolse opvang, ontdekken wat er op het programma staat in het lokaal dienstencentrum, een dagje op pad met de dienst gezinszorg, proeven van het aanbod in het woonzorgcentrum…

Blijf als publieke zorgdienst niet bij de pakken zitten en nodig jouw bestuur (mandatarissen, algemeen directeur,…) uit om aan den lijve te ondervinden hoe jullie zorgen voor de burgers. Laat hen de lokale verhalen ontdekken. Wat drijft de zorgdiensten, wat inspireert hen, wat zijn hun noden en die van de gebruikers? Het is de ideale manier voor het nieuwe bestuur om inspiratie op te doen voor de komende legislatuur en zo mee het eigen lokaal verhaal te schrijven. Met een mix van intense en dankbare momenten ontdekken ze zo het eigen zorgverhaal. Want: zorg voor de mens centraal, begint bij jouw lokaal verhaal!

Meer informatie volgt begin januari. Noteer in afwachting daarvan deze expeditie al in je agenda. 

 

​Meer informatie en al het campagnemateriaal over de actie 'zorg voor de mens centraal, begint lokaal' kan je nalezen via de link publieke zorg.

Navigatie