Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

​Werken met digitale VDAB-tools voor leefloners
​​De vakbonden bieden in samenwerking met de VDAB de module 'Werken met VDAB-tools' aan. Deze module staat ook open voor leefloners. Ze bestaat uit twee sessies, waarbij de werkzoekende/leefloner eerst een infosessie van 3 uur volgt en zijn weg leert vinden op de VDAB-website en Mijn Loopbaan. In de tweede interactieve sessie gaat de werkzoekende/leefloner zelf vanachter een pc aan de slag en brengt hij zijn online dossier in orde. 

Om aan de sessies te kunnen deelnemen, moet de werkzoekende/leefloner een e-mailadres hebben en al een beetje overweg kunnen met de computer (aan-en uitzetten, muis hanteren,...). De werkzoekende/leefloner moet ook het paswoord en de login van Mijn Loopbaan hebben en moet de taal van Mijn Loopbaan begrijpen. 

Heb je een cliënt waarvan je vermoedt dat deze gebaat zou zijn met het volgen van deze module, dan mag je deze cliënt rechtstreeks inschrijven op https://evenementensysteem.appspot.com/vakbonden. Je bespreekt samen met de cliënt of hij een voorkeur voor vakbond of locatie heeft en schrijft hem in voor de sessie van zijn keuze en geeft hem de nodige informatie mee.

​ abderrazak.elomari@vvsg.be

Navigatie