Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Iedereen op Expeditie Zorg
In de week van 25 februari organiseert de VVSG de Expeditie Zorg. We roepen mandatarissen op om in die week kennis te maken met de zorgdiensten van hun bestuur en de handen uit de mouwen te steken om het lokaal verhaal van hun zorgdiensten te leren kennen.

Een greep uit wat jouw collega's in andere besturen plannen:

  • In Heist-op-den-Berg lopen de verschillende schepenen, de algemeen directeur en de beleidscoördinatoren  mee in de thuis- en ouderenzorg en in de kinderopvang.
  • Wichelen daagt haar bestuursleden uit om op expeditie te gaan. Een rondleiding in het woonzorghuis door één van de bewoners, op de koffie bij de klanten van de dienstencheque-onderneming en daarna de handen uit de mouwen steken in het woonzorghuis of in de thuiszorgdiensten.
  • In de inclusie kinderopvang van Westerlo ervaart de nieuwe schepen hoe het is om dagelijks kinderen met extra zorg op te vangen.
  • Zorgbedrijf Rivierenland gaat twee dagen met bestuursleden op pad. Al fietsend van de ene zorgdienst naar de andere, als in een echte expeditie!
  • De schepen van welzijn van Herselt deelt een ganse dag warme maaltijden uit en doet op de koop toe de afwas. Haar collega-schepen steekt de handen uit de mouwen in de kinderopvang.
  • In Izegem delen de burgemeester en enkele schepenen 's morgen het ontbijt uit in het woonzorgcentrum.
  • ​In Brugge draait de nieuwe voorzitter van Mintus mee in het woonzorgcentrum. Alle aspecten komen aan bod: verzorging, animatie, onderhoud en keuken. Het leven zoals het is in het woonzorgcentrum!


Gaan jullie ook op expeditie? Laat het ons weten (joke.vandewalle@vvsg.be), deel je lokale verhalen op de sociale media (twitter, facebook) en gebruik #ZorgLokaal!

Uiteraard kan je ook na 25 februari nog een Expeditie Zorg organiseren voor de mandatarissen in jouw gemeente. Meer informatie en handige documenten vind je op onze website.

Navigatie