Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Campagne vanaf 15 november: Binnen roken is nooit oké
Van 15 tot 28 november loopt opnieuw de campagne 'Binnen roken is nooit oké' van Kom op tegen Kanker en het Vlaams Instituut Gezond Leven. Er zal onder meer een nieuw filmpje te zien zijn op TV. De campagne heeft een dubbele boodschap: aan rokers wordt gevraagd om niet binnen maar buiten te roken, en om het te doen uit het zicht van kinderen, want zien roken doet roken. Die laatste boodschap staat ook centraal in 'Generatie Rookvrij', de brede beweging van organisaties en burgers die ijvert voor een samenleving waarin kinderen en jongeren niet meer verleid worden om te beginnen roken. Het doel? Een eerste rookvrije generatie creëren. De campagne 'Binnen roken is nooit oké' draagt daaraan bij.

Bij de start van de campagne roept het Vlaams Instituut Gezond Leven betrokken intermediairs, zoals huisartsen, apothekers, wijkgezondheidscentra, OCMW's… opnieuw op om met rokers het moeilijke gesprek over niet (meer) roken in huis aan te gaan. Om dat goed te kunnen doen werd de tool 'Meeroken is geen binnenpretje, praat erover' ontwikkeld. Als lokaal bestuur kan je zowel de impact van de campagne verhogen als de steun van de intermediairs meehelpen faciliteren. 

Nog tot 16 november loopt ook de Actieweek Gezond Binnen, die dit jaar focust op gezond wonen. Ruimer dus dan roken in huis. Lokale besturen kunnen het belang van gezond wonen extra in de kijker zetten en inwoners tonen hoe ze werk maken van een gezonde woning. Op de site van de actieweek vind je alle info.

 

Navigatie