Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Hoe lokaal de inclusie van mensen met autisme ondersteunen?
De Liga Autisme Vlaanderen en Het Raster, dat hier deel van uitmaakt, ontwikkelen publicaties die de inclusie van kinderen en jongeren met autisme versterken. De brochures Autisme op kamp en op het speelplein, Autisme in de jeugdbeweging en Autisme in de sportclub reiken zeer laagdrempelige tools aan om de inclusie ook vanuit jeugd- en sportdiensten aan te moedigen. Via bovenstaande links kun je de brochures downloaden. Je kan de papieren exemplaren bestellen op het nummer 03/830.35.89 (minstens 10 exemplaren, kosten 1 euro per stuk plus verzendkosten). Of je kan de brochures zelf na telefonische afspraak afhalen bij één van de plaatselijke vestigingen van Het Raster in Antwerpen, Vilvoorde, Leuven of Turnhout (zie www.hetraster.be)

De Liga Autisme Vlaanderen lanceerde 28 januari de Vlaamse Autismechat. Deze chat staat open voor mensen met autisme en iedereen die persoonlijk betrokken is bij deze problematiek.

Voor de sociale diensten van gemeente en de OCMW's kan deze nieuwe vorm van hulp voor personen met autisme en hun context nuttig zijn.

Navigatie