Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Wim Dries is nieuwe algemeen voorzitter van VVSG
Wim Dries volgt Luc Martens op als algemeen voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).  De burgemeester van Genk kreeg vandaag van de algemene vergadering van 308 Vlaamse gemeenten een mandaat tot 2018.

 Wim Dries (44) zetelt sinds 1995 in de gemeenteraad van Genk. In 2002 werd hij er schepen, en sinds 2009 is hij burgemeester van de Limburgse stad. Wim Dries was al lid van de raad van bestuur van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, en volgt nu Luc Martens op als algemeen voorzitter. De algemene vergadering van de VVSG – met vertegenwoordigers van de 308 Vlaamse gemeenten – gaf hem vandaag een mandaat tot 2018.

 We willen eerst en vooral Luc Martens bedanken voor zijn jarenlange inzet", zegt Mark Suykens, algemeen directeur van de VVSG. "Sinds hij algemeen voorzitter werd in 2010, heeft hij heel hard aan de kar getrokken om de belangen van de Vlaamse steden en gemeenten te verdedigen. Zijn ervaring is van goudwaarde geweest voor de VVSG. Maar we zijn ervan overtuigd dat Wim Dries met zijn Genkse bestuurservaring en zijn nooit aflatend enthousiasme de ideale opvolger is. Er komen heel wat uitdagingen af op de 308 Vlaamse gemeenten, ze rekenen meer dan ooit op de steun van de VVSG. We heten Wim Dries van harte welkom en kijken uit naar de samenwerking."

Kersvers algemeen voorzitter Wim Dries wil met de VVSG inzetten op verschillende werven. "Van onze steden en gemeenten smart cities maken is er daar een van, ik zie daarin een belangrijke ondersteunende rol voor VVSG. De wereldwijd afgesproken duurzame ontwikkelingsdoelstellingen moeten we vertalen naar concrete acties op maat van steden en  gemeenten. En dan is er de belangrijke financiële werf, waar we o.a. aandacht moeten hebben voor het probleem van de pensioenen en de gemeentefinanciën. Er is bij onze leden heel wat kennis rond burgerparticipatie, die we ook zoveel mogelijk moeten delen. Immers, delen is het nieuwe hebben. En omdat VVSG binnenkort zal verhuizen naar de buurt van de Madou, kunnen we ook intern onze diensten verder versterken om meer horizontaal samen te werken."

Navigatie