Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Veel gestelde vragen over socio-economische vergunningen - nieuwe brochure
​Gemeenten beslissen over de aflevering van de socio-economische vergunningen (SEV).  De laatste jaren veranderden heel wat zaken. In 2009 werden de beoordelingscriteria aangepast in overeenstemming met de Europese Dienstenrichtlijn. In 2014 verschoof de bevoegdheid van federaal naar Vlaams niveau ten gevolge van de zesde staatshervorming. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen organiseert nu het NSECD en het ICD. In de toekomst volgen nog verschillende ingrijpende wijzigingen. Vanaf 2018 wordt de socio-economische vergunning immers geïntegreerd in de omgevingsvergunning.

Maar … tot dan gelden de huidige regels! 
Regels die niet altijd voor iedereen even helder en vanzelfsprekend zijn. Nochtans is die kennis voor elke gemeente cruciaal, ook voor gemeenten die maar zelden een aanvraag ontvangen. Voldoende redenen dus voor ons om de meest voorkomende vragen gebundeld, helder en bevattelijk op een rijtje te zetten.

Lees hier onze brochure 'Socio-economische vergunningen: veelgestelde vragen'. U vindt deze brochure, samen met alle bijhorende (model)documenten, ook op onze webpagina socio-economische vergunningen.

mary-ann.smits@vvsg.be

Navigatie