Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Vanaf september 2017 twaalf nieuwe onderwijskwalificerende trajecten (OKOT)
​Met de onderwijskwalificerende trajecten met VDAB-opleidingscontract of kortweg de OKOT-trajecten biedt de VDAB werkzoekenden de kans om voor bepaalde knelpuntberoepen een onderwijskwalificerende opleiding te volgen met een VDAB-opleidingscontract.

Tot vandaag biedt de VDAB 16 opleidingen hoger onderwijs aan als OKOT. Sommige daarvan bestaan tot nog toe enkel in bepaalde provincies. Gezien de grote nood op de arbeidsmarkt aan hooggeschoolde (technische) medewerkers, doet de VDAB daar vanaf september 2017 twaalf studierichtingen bij. Daarnaast wordt het mogelijk om de OKOT hoger onderwijs te volgen in elke provincie waar hogescholen/samenwerkingsverbanden HBO5 ze aanbieden. Met dit aanbod zal de VDAB werkzoekenden de kans kunnen geven om een opleiding professionele bachelor of hoger beroepsonderwijs te volgen voor 34 zware knelpuntberoepen waarvoor werkgevers een diploma hoger onderwijs vragen.

Deze knelpuntberoepen en de correlerende studierichtingen zijn te vinden op de website vdab.be/diplomaviavdab of via de volgende links:

Hout en Bouw: https://werkenbij.vdab.be/opleidingen/erkende-studies/hout-bouw#hoger

Business Support, Retail en ICT: https://werkenbij.vdab.be/opleidingen/erkende-studies/verkoop-ict#hoger

Industrie: https://werkenbij.vdab.be/opleidingen/erkende-studies/industrie#hoger

Logistiek en Transport: https://werkenbij.vdab.be/opleidingen/erkende-studies/logistiek-transport#hoger

Zorg en Onderwijs: https://werkenbij.vdab.be/opleidingen/erkende-studies/onderwijs-zorg#na

 

Navigatie