Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Gratis energiescan zorgvoorziening aanvragen kan nog tot 19 september
​Schrijf u vandaag nog in voor een gratis energiescan van uw zorgvoorziening. Er zijn nog 114 gratis scans ter beschikking. U krijgt een professionele analyse over het energieverbruik van uw locatie. Wilt u na deze analyse ook kans maken op subsidies voor energiebesparende maatregelen, schrijf u dan ten laatste voor 19 september in.

De belangrijkste weetjes op een rij:

  • Alle voorzieningen, behalve privé-woningen, die nog minstens 5 jaar in gebruik blijven komen in aanmerking voor een gratis energiescan.
  • De Vlaamse overheid bekostigt de energiescan onmiddellijk, u hoeft niets voor te schieten.
  • Maatregelen met een snelle terugverdientijd (minder dan vijf jaar) voert u op eigen kosten uit. Voert u deze niet uit, dan dient u het bedrag voor de energiescan (2 à 3.000 euro) alsnog te betalen. Die kans is echter zeer gering: het is in uw eigen belang dat u deze meest voor de hand liggende maatregelen uitvoert, na een paar jaar heeft u blijvend een verlaging van uw energiekost.
  • Voor maatregelen met een terugverdientijd van meer dan 5 jaar stelt het klimaatfonds subsidies beschikbaar. Controleer de website van VIPA voor meer info.
  • De energiescan resulteert in een actieplan. U kan zelf de voorgestelde energiebesparende maatregelen rangschikken, en zo kiezen wanneer u deze uitvoert.
  • De Vlaamse overheid begeleidt u van A tot Z, u heeft dus geen technische kennis nodig en moet geen aanbesteding doen.

Klik hier voor meer informatie over de energiescan.
Overtuigd? Klik hier om een energiescan te bestellen.

Navigatie