Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Waar staat Vlaanderen digitaal in 2024?
​​Op 28 september blies het Stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-beleid verzamelen in de Warande voor een workshop rond digitale scenario's voor Vlaanderen. Voor de VVSG tekenden Mieck Vos en Jan Leroy present. Concreet gingen de leden aan de slag rond vier mogelijke pistes met een wisselende rol voor de overheid, gaande van visionair, over regisseur of integrator tot regulator.

Het uitgangspunt was duidelijk: technologische vernieuwingen zullen brede maatschappelijke ingang vinden, en de overheid moet daarbij diverse rollen tegelijk vervullen.

Met de resultaten van de workshop wil het stuurorgaan een heldere route uitstippelen naar 2024. Deze 'roadmap' zal ook aanbevelingen bevatten over manieren om de digitale maturiteit van lokale besturen te versterken en over de rol die de Vlaamse overheid daarbij kan spelen. Het instrument wordt tegelijk een insteek voor het regeerakkoord van de nieuwe Vlaamse regering in 2019. Daarnaast kan het de richting aanduiden voor de rol die de overheid en haar partners moeten spelen in de digitalisering van onze maatschappij en de economie in de komende vijf jaar.

Navigatie