Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Brussel, 1 februari: samen streven naar een duurzaam beleid
​Streeft uw gemeente naar duurzame ontwikkeling? Wilt u werk maken van een sterk duurzaam beleid? Kom dan zeker naar de VVSG-studiedag op 1 februari 2018.

We voorzien ook een aanbod voor politici.

 

Tijdens de studiedag komt u meer te weten over het SDG-piloottraject van de VVSG. Hierbij gaat VVSG samen met 20 Vlaamse steden en gemeenten intensief na hoe lokale besturen in Vlaanderen de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDGs) kunnen integreren in het gemeentelijk beleid. We werken rond sensibilisering, politiek en beleidsplanning. Alle aanbevelingen die voortkomen uit dit traject worden verspreid naar alle Vlaamse steden en gemeenten. We zijn met dit traject één van de koplopers in Europa wat betreft de lokale vertaling van de SDGs.

 

De studiedag wordt ingeleid door professor Dries Lesage. Volgende punten staan op de agenda:

  • Stand van zaken van het piloottraject: welke aanbevelingen en tools zijn reeds ontwikkeld en wat kan u nog verwachten? We stellen onder meer een basistool voor, aanbevelingen naar politici en ons ondersteunend materiaal.  
  • Hoe kan u de SDGs integreren in de gemeentelijke omgevingsanalyse? We lichten een aantal mogelijke scenario's toe.
  • Cases van Sint-Niklaas (burgemeester Dehandschutter) en Balen (medewerkster Lut De Saedeleer): hoe kan je concreet aan de slag met de SDGs, welke stappen kan je ondernemen.
  • Workshops: We gaan hands-on aan de slag met de SDGs. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende workshops, zoals SDGs voor beginners, SDGs voor politici, sensibiliseren over de SDGs en SDGs in de omgevingsanalyse.

 

Waar? Koninklijke bibliotheek Brussel (vlakbij station Brussel-Centraal)

Wanneer? Van 9u30 tot 16u30

Meer info? Hanne Albers, hanne.albers@vvsg.be, 02 211 56 69

 

Inschrijven is gratis, maar verplicht. Klik hier.

(Er is een maximumcapaciteit van 100 deelnemers.)

Navigatie