Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Oscare creeërt nieuwe webstek voor vermindering dodelijke slachtoffers bij brand


Leef Brandveilig.png2016 is een pikzwart jaar op vlak van brandveiligheid. Op 1 december zijn er al 67 dodelijke slachtoffers door woningbranden in België, al 10 meer dan in 2015. Dat is elke 5 dagen 1 dode door brand! We zien daarbij vooral een duidelijke stijging in Vlaanderen (41 slachtoffers ten opzichte van 23 vorig jaar). Oscare ontwikkelde een nieuwe website www.leefbrandveilig.be die moet helpen om het aantal dodelijke slachtoffers door brand naar beneden te krijgen.

Oscare vzw, nazorg- en opleidingscentrum voor brandwonden en littekens, streeft al jaren naar een brandveiliger leven. Jaar na jaar stijgt het aantal patiënten dat maandelijks, wekelijks en zelfs dagelijks in ons centrum verzorging nodig heeft voor hun brandwonden. Oscare wil hier niet bij stil blijven staan en steekt de handen uit de mouwen om brand en brandwonden te voorkomen.

Al jaren worden campagnes en evenementen georganiseerd en opleidingen gegeven om via scholen, seniorenverenigingen en andere organisaties mensen bewust te maken van de risico's op brand in het dagelijkse leven en te wijzen op het belang van rookmelders in de woning. Jaren van informatie, brochures, affiches, ... zullen vanaf heden verzameld worden onder één noemer "LeefBrandveilig".

Om iedereen toegang te geven tot de kennis die Oscare al die jaren heeft opgedaan, wordt vanaf vandaag de webstek www.leefbrandveilig.be online geplaatst. LeefBrandveilig.be moet een databank worden waarin je als volwassen, leerkracht, senior, kind, ... makkelijk informatie kan terugvinden in verband met brandveilig leven.

Naast de diverse campagnes zal je er ook info kunnen terugvinden over rookmelders, vormingen en tal van educatieve pakketten en materialen.

Bedrijven, organisaties en verenigingen worden uitgenodigd om deze levensreddende boodschap mee te ondersteunen. Interesse? Neem dan contact op met Peter Van Rossum (peter.van.rossum@oscare.be).

Ga naar de website via deze link. Download de infograpic in verband dodelijke slachtoffers

Navigatie